Peuteropvang in Bodegraven-Reeuwijk

Voorbereiding op de basisschool
Peuteropvang is een goede voorbereiding op de basisschool. Het contact met andere kinderen en met de medewerkers op de groep, talenten ontdekken, grenzen verkennen en oefenen met spraak en taal: eigenlijk maken de peuters al op jonge leeftijd kennis met wat zij later ook op school tegenkomen. Dat maakt de overstap straks gemakkelijker. We werken bij de peuteropvang met een kindvolgsysteem. Hierin volgen de pedagogisch medewerkers nauwkeurig de ontwikkeling van ieder kind, zodat een goed beeld ontstaat van de individuele mogelijkheden en aandachtspunten. Als professional zijn zij bovendien in staat om bijzonderheden tijdig te signaleren en met ouders te bespreken.

Spelen is leren
Een dagdeel peuteropvang staat in het teken van ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen. Kinderen maken kennis met veelzijdige spellen en materialen die thuis niet altijd voorhanden zijn. Zelfs de allerkleinsten leren al om samen te delen en te spelen. Daarbij staat het plezier voorop. Leren en proberen is veel belangrijker dan kunnen en kennen.

“Zelf ontdekken, leren en spelen”

Haasje Over (PeuterStart)

VVE geeft een extra zetje
VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Op iedere peuteropvang-groep bieden we een programma voorschoolse educatie aan. De voorschoolse educatie is bedoeld om alle kinderen gelijke ontwikkelingskansen te bieden. De pedagogisch medewerkers zijn hiervoor speciaal geschoold in methodes als ZoZien, Peuterplein en Puk en Ko. Met behulp van deze methodes stimuleren de pedagogisch medewerkers spelenderwijs de taal- en ontwikkelingsvaardigheden van jouw peuter. Kinderen krijgen naar behoefte en mogelijkheden activiteiten in kleine groepjes aangeboden om zo een stevige basis voor een goede start op de basisschool te leggen.

Kinderen kunnen vanaf 2 jaar en 3 maanden een VVE-verwijzing krijgen via het consultatiebureau (Centrum Jeugd en Gezin). Zij kunnen drie dagdelen per week bij de peuteropvang terecht. Voor meer informatie over de voorwaarden, kun je contact opnemen met de klantenservice.

Ruime tijden
De peuteropvang werkt met ruime openingstijden. Namelijk 3,5 uur per dag van 8:30 – 12:00 uur. Alle peuteropvang locaties zijn in ieder geval drie dagen van de week open. Veelal op maandag, dinsdag en donderdag. Bij voldoende animo wordt er uitgebreid naar andere dagdelen en tijden. Locatie de Schatkist biedt de hele dag opvang zonder subsidie.

Tegemoetkoming
Werken jullie beiden of ben je een alleenstaande werkende ouder? Dan heb je ook bij peuteropvang recht op kinderopvangtoeslag. Jouw nettomaandkosten bereken je gemakkelijk via de rekentool op onze website. Via deze link vind je ook de tarieven voor ouders die niet werken. De gemeente Bodegraven draagt bij in de kosten van peuteropvang. Wat dit precies voor jouw bijdrage betekent, rekent de klantenservice met je uit.

 

Extra plekken vanaf januari 2021!

Komt jouw kind straks ook spelen bij peuteropvang Bodegraven? Vanaf januari 2021 zijn er extra plekken beschikbaar! Onze peuteropvang is dé plek om lekker samen te spelen met andere kinderen, talenten te ontdekken en goed te leren praten.

Woon je in gemeente Bodegraven-Reeuwijk? Dan heb je altijd recht op een bijdrage in de kosten.

Interesse? Laat je gegevens achter!

Interesse in peuteropvang Bodegraven

Over ons

Ruim 35 jaar ervaring in de kinderopvang

Onze enthousiaste medewerkers staan altijd klaar om er samen met jouw kind een leuke dag van te maken. Zo kun je als ouder met een gerust hart je werk en gezin combineren.

  • Altijd een locatie bij jou in de buurt
  • Stijlvolle inrichting en mooie buitenruimtes
  • Ouders waarderen ons met een 8,6!
Contact

Wil je nog iets weten? Vraag het ons gerust!

We bespreken jullie wensen en kijken samen naar de mogelijkheden die het best bij jullie gezin passen.

Uitgelicht

Opvang met een thema!