PeuterStart

Peuters leren heel snel nieuwe dingen, ook een (nieuwe) taal kan spelenderwijs geleerd worden. Als Nederlands niet jouw moedertaal is of als je het wellicht (nog) niet spreekt en je ziet graag dat jouw kind het goed gaat spreken en leren, dan biedt PeuterStart jouw kind een super goede start! Maar ook als je kind al Nederlands spreekt helpt PeuterStart om jouw kind goed voor te bereiden op de overstap naar een basisschool.

Voorbereiding op de basisschool
PeuterStart is een goede voorbereiding op de basisschool. Het contact met andere kinderen en met de medewerkers op de groep, talenten ontdekken, grenzen verkennen en oefenen met spraak en taal: eigenlijk maken de peuters al op jonge leeftijd kennis met wat zij later ook op school tegenkomen. Dat maakt de overstap straks gemakkelijker. We werken bij PeuterStart met een kindvolgsysteem. Hierin volgen de pedagogisch medewerkers nauwkeurig de ontwikkeling van ieder kind, zodat een goed beeld ontstaat van de individuele mogelijkheden en aandachtspunten. Als professional zijn zij bovendien in staat om bijzonderheden tijdig te signaleren en met ouders te bespreken.

 

“Zelf ontdekken, leren en spelen”

Haasje Over (PeuterStart)

Spelen is leren
Een dagdeel bij PeuterStart staat in het teken van ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen. Kinderen maken kennis met veelzijdige spellen en materialen die thuis niet altijd voorhanden zijn. Zelfs de allerkleinsten leren al om samen te delen en te spelen. Daarbij staat het plezier voorop. Leren en proberen is veel belangrijker dan kunnen en kennen.

VVE geeft extra zetje
VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Op iedere PeuterStart-groep bieden we een programma voorschoolse educatie aan. De voorschoolse educatie is bedoeld om alle kinderen gelijke ontwikkelkansen te bieden. De pedagogisch medewerkers zijn hiervoor speciaal geschoold in speciale methodes, hiermee stimuleren de pedagogisch medewerkers spelenderwijs de (taal-)ontwikkelingen van jouw peuter. Lees hier de ervaringen van andere ouders met PeuterStart.

Altijd een tegemoetkoming
Voor alle ouders een bijdrage in de kosten voor peuteropvang in gemeente Alphen aan den Rijn. Je hebt recht op kinderopvangtoeslag óf inkomensondersteuning van de gemeente of van Participe. Jouw nettomaandkosten bereken je gemakkelijk via de rekentool op onze website.

Meer weten?
Er valt nog veel meer te vertellen over PeuterStart, onze locaties, de opvangtijden en hoe het werkt. Onze collega’s van Klantenservice staan je daarom graag te woord! Bel met 0172 – 745 850.

Extra PeuterStart-plekken vanaf januari 2021!

Komt jouw kind straks ook spelen bij PeuterStart? Vanaf januari 2021 zijn er extra plekken beschikbaar! PeuterStart is dé plek om lekker samen te spelen met andere kinderen, talenten te ontdekken en goed te leren praten.

Woon je in gemeente Alphen aan den Rijn? Dan heb je altijd recht op een bijdrage in de kosten.

Interesse? Laat je gegevens achter!

Interesse in PeuterStart
Over ons

Ruim 35 jaar ervaring in de kinderopvang

Onze enthousiaste medewerkers staan altijd klaar om er samen met jouw kind een leuke dag van te maken. Zo kun je als ouder met een gerust hart je werk en gezin combineren.

  • Altijd een locatie bij jou in de buurt
  • Stijlvolle inrichting en mooie buitenruimtes
  • Ouders waarderen ons met een 8,6!
Contact

Wil je nog iets weten? Vraag het ons gerust!

We bespreken jullie wensen en kijken samen naar de mogelijkheden die het best bij jullie gezin passen.

Uitgelicht

Opvang met een thema!