PeuterStart (2 tot 4 jaar)

Bij PeuterStart zijn kinderen van 2 tot 4 jaar van harte welkom om een paar uur per week met elkaar te spelen. Samen spelen is voor alle kinderen belangrijk. Spelenderwijs ontdekken zij de wereld om zich heen en leren zij ook hun eigen mogelijkheden kennen. Dit is de basis voor PeuterStart. Bovendien krijgen de kinderen een extra steuntje in de rug om hun spraak- en taalvaardigheden te ontwikkelen. Zo worden zij op een leuke en uitdagende manier voorbereid op de basisschool.

Voorbereiding op de basisschool
PeuterStart is een goede voorbereiding op de basisschool. Het contact met andere kinderen en met de medewerkers op de groep, talenten ontdekken, grenzen verkennen en spelenderwijs oefenen met spraak en taal: eigenlijk maken de peuters al op jonge leeftijd kennis met wat zij later ook op school tegenkomen. Dat maakt de overstap straks gemakkelijker. Bij PeuterStart werken we met een kindvolgsysteem. Hierin volgen de pedagogisch medewerkers nauwkeurig de ontwikkeling van ieder kind, zodat een goed beeld ontstaat van de individuele mogelijkheden en aandachtspunten. Als professional zijn zij bovendien in staat om bijzonderheden tijdig te signaleren en met ouders te bespreken.

“Zelf ontdekken, leren en spelen”

Haasje Over (PeuterStart)

Spelen is leren
Een dagdeel bij PeuterStart staat in het teken van ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen. Kinderen maken kennis met veelzijdige spellen en materialen die thuis niet altijd voorhanden zijn. Zelfs de allerkleinsten leren al om samen te delen en te spelen. Bovendien werken we op iedere PeuterStart-groep met een VVE-programma. VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Het is bedoeld om alle kinderen gelijke ontwikkelingskansen te bieden. Zij groeien in hun sociale vaardigheden en mogen in een veilige omgeving oefenen met taal- en spraakvaardigheden. Daarbij staat het plezier voorop. Leren en proberen is veel belangrijker dan kunnen en kennen.

Aandacht voor taal en ontwikkeling
Bij PeuterStart werken we taal- en ontwikkelingsgericht. Daarmee bedoelen we dat wij oog hebben voor de verschillende ontwikkelingsgebieden van peuters, met bijzondere aandacht voor hun spraak- en taalontwikkeling. De medewerkers van PeuterStart zijn hiervoor speciaal geschoold in methodes als Z’evenZien, Peuterplein en Puk en Ko. Kleine gesprekjes, voorlezen, muziek maken, liedjes zingen, knutselen en buitenspelen: we grijpen alles aan om jouw peuter spelenderwijs te stimuleren. Regelmatig leggen we de ontwikkeling schriftelijk vast en natuurlijk bespreken we de voortgang ook met de ouders. Met jullie toestemming dragen we onze bevindingen over aan de basisschool, zodat jouw kind een goede start kan maken.

BOOST en VVE
De voor- en vroegschoolse educatie valt vanaf 18 september 2015 onder BOOST. BOOST is een samenwerkingsnetwerk van PeuterStart (partner van Junis Kinderopvang), Bibliotheek Rijn en Venen, Castellum, Parkvilla, Participe en Sportspectrum Next.

Voor meer informatie over BOOST.

Over ons

Ruim 35 jaar ervaring in de kinderopvang

Onze enthousiaste medewerkers staan altijd klaar om er samen met jouw kind een leuke dag van te maken. Zo kun je als ouder met een gerust hart je werk en gezin combineren.

  • Altijd een locatie bij jou in de buurt
  • Stijlvolle inrichting en mooie buitenruimtes
  • Ouders waarderen ons met een 8,6!
Contact

Wil je nog iets weten? Vraag het ons gerust!

We bespreken jullie wensen en kijken samen naar de mogelijkheden die het best bij jullie gezin passen.

Uitgelicht

Opvang met een thema!