Het Ontwikkellab: Gelukkig Ouderschap

De geboorte van een baby is één van de meest bijzondere ervaringen in het leven. Het maakt dat je een nieuwe rol als ouder erbij krijgt. Het ouderschap brengt allerlei mooie en waardevolle momenten en gelukzalige ervaringen. Echter, het ouderschap kan ook stress en lastige uitdagingen met zich meebrengen. Dat hoort erbij, dat is het leven. Het ouderschap is een levenslang proces en daar moet je in groeien.

Een kind heeft de natuurlijke drive om zich te ontwikkelen en te willen groeien. Als ouder ontwikkel je mee met je kind. Daarmee is het ouderschap te vergelijken met het opgroeien van een kind. Dit gaat met vallen en opstaan, net als een kind die leert lopen en uiteindelijk zijn eigen leven gaat leiden. Als ouder heb je de natuurlijke drive om het beste voor je kind te willen. Hoe realiseer je dit samen met je partner?

Het motto van deze workshop is: Goede zorg voor het kind, begint bij goede zorg voor de ouders. Ouders die terugkijken hadden beter voorbereid willen zijn op ouderschap. Onderzoek laat zien dat ouders het ouderschap als positiever en makkelijker ervaren als ze goed voorbereid zijn. Deze workshop is voor jou, als aanstaande ouder of als ouder met een kind tot 2 jaar. Workshopleider Ellen Buschman geeft jou de handvatten die je nodig hebt om jouw relatie voor te bereiden op het ouderschap. Je leert welke invloed stress heeft en hoe je kan omgaan met conflicten, maar ook hoe je met een baby erbij in je relatie een nieuwe balans kunt vinden.

Inhoud programma:

  • We vertellen je over de transitie naar het ouderschap en het belang van een stevig ouderteam
  • Je krijgt tips over hoe je je samen kunt voorbereiden en realistisch kan blijven
  • We bespreken de 3 G’s: Gevoelens, Gedachten, Gesprek
  • Je krijgt handvatten voor het omgaan met stress en conflicten

Wie: aanstaande ouders & ouders met kinderen tot 2 jaar
Wanneer: dinsdag 26 januari 2021
Wat: webinar via Zoom
Deelname: gratis!

De workshop biedt plek aan maximaal 15 personen.

Het programma:

19.45 uur: start workshop
21.15 uur: einde workshop

Na afloop ontvang je een hand-out om thuis mee aan de slag te gaan en de mogelijkheid om je in te schrijven voor een volledige training Ouderteam.

Tot dan!

Het maximum aantal inschrijvingen is bereikt.