Het Ontwikkellab: Prepubertijd, bestaat dat? (webinar)

Vanaf ca. 9 jaar komen kinderen in een ontwikkelingsfase die de prepuberteit wordt genoemd. Wat je hieraan kunt merken is dat jouw kind opeens wil discussiëren over regels, of duidelijk aangeeft meer zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid te willen. Hoe ga je om met deze fase voor de puberteit? En hoe zorg je ervoor dat je een goede band blijft houden met jouw prepuber?

Deze webinar is voor jou, als ouder van een kind vanaf 9 jaar. Workshopleider Saskya Wiegel geeft jou de handvatten die je nodig hebt om jouw kind te begeleiden tijdens de prepuberteit. Je leert hoe je een positieve houding blijft houden en hoe je begripvol luistert, maar ook hoe je duidelijke grenzen stelt. Een leerzame workshop voor nu, en een goede voorbereiding voor de “echte” puberteit.

Inhoud programma:

  • We vertellen je over de ontwikkelingsfase die we de prepuberteit noemen: wat gebeurt er en wat verandert er bij jouw kind?
  • Je krijgt tips over een positieve houding naar jouw kind en het voorkomen van vervelende ruzies.
  • We bespreken begripvol luisteren zodat je weet wat er in je kind omgaat en hier eventueel naar kunt handelen.
  • Je krijgt handvatten voor het stellen van duidelijke grenzen en hoe je deze consequent handhaaft.

Wie: ouders met kinderen vanaf 9 jaar
Wanneer: woensdag 10 juni 2020
Wat: webinar via Zoom
Deelname: gratis!

De workshop biedt plek aan 30 personen.

DE WORKSHOP IS INMIDDELS VOL.

Het programma:

19.45 uur: start webinar
21.15 uur: einde webinar

Van te voren ontvang je de link voor deelname aan de webinar en de ‘spelregels’ om de webinar goed te laten verlopen. Na afloop ontvang je een digitaal miniboekje Expeditie Prépuber.

Tot dan!

Het maximum aantal inschrijvingen is bereikt.