Het Ontwikkellab: Prepubertijd, bestaat dat?

Vanaf ca. 9 jaar komen kinderen in een ontwikkelingsfase die de prepuberteit wordt genoemd. Wat je hieraan kunt merken is dat jouw kind opeens wil discussiëren over regels, of duidelijk aangeeft meer zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid te willen. Hoe ga je om met deze fase voor de puberteit? En hoe zorg je ervoor dat je een goede band blijft houden met jouw prepuber?

Deze workshop is voor jou, als ouder van een kind vanaf 9 jaar. Workshopleider Saskya Wiegel geeft jou de handvatten die je nodig hebt om jouw kind te begeleiden tijdens de prepuberteit. Je leert hoe je een positieve houding blijft houden en hoe je begripvol luistert, maar ook hoe je duidelijke grenzen stelt. Een leerzame workshop voor nu, en een goede voorbereiding voor de “echte” puberteit.

Het programma:

  • We vertellen je over de ontwikkelingsfase die we de prepuberteit noemen: wat gebeurt er en wat verandert er bij jouw kind?
  • Je krijgt tips over een positieve houding naar jouw kind en het voorkomen van vervelende ruzies.
  • We leren je begripvol luisteren zodat je weet wat er in je kind omgaat en hier eventueel naar kunt handelen.
  • Je krijgt handvatten voor het stellen van duidelijke grenzen en hoe je deze consequent handhaaft.

Wie: ouders met kinderen van 9 jaar
Wanneer: maandag 23 maart 2020 (GEWIJZIGDE DATUM)
Waar: het servicebureau van Junis Kinderopvang, Zuidpoolsingel 6 in Alphen aan den Rijn (ingang bij portiek naast rondlopend, groene pand; 1e verdieping)
Toegang: gratis!

De workshop biedt plek aan 20 personen.

Het programma:

19.45 uur: inloop met koffie en thee
20.00 uur: start workshop
21.30: uur: einde workshop

Tot dan!

Het maximum aantal inschrijvingen is bereikt.