Het Ontwikkellab: Risicovol Spelen VOL

In verband met de grote belangstelling is dit webinar helaas volgeboekt. 

Uitdaging in het spel van kinderen zien de meeste volwassenen als natuurlijk en vanzelfsprekend. Toch roepen veel ouders in de praktijk nog wel eens ‘Pas op, kijk uit!’, want je wilt niet dat er iets met je kind gebeurt. Stel dat we de uitdaging in het spel van kinderen doortrekken naar een ‘recht op risico’, waarbij het júist goed voor hen is om mogelijk een bult of schram te ervaren, of misschien nog erger. Hoe sta je daar zelf in als ouder?

Inhoud programma:
In dit webinar vertelt workshopleider Martin van Rooijen over de meerwaarde van risico en uitdaging in het spel van kinderen en geeft hij voorbeelden van risicovol spelen. Er is ook aandacht voor de verandering in mogelijkheden van het spelende kind in de laatste decennia en welke positieve ontwikkelingen er nu zijn. Daarnaast komen de drempels die ouders kunnen hebben bij het stimuleren van risicovol spelen aan bod. Tot slot krijg je praktische tips mee om het spel voor je kind meer uitdaging en risico te geven.

Martin van Rooijen is pedagoog en onderzoeker, als promovendus verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Hij draagt zijn visie over vrij spelen uit door o.a. trainingen voor opvoeders.

Wie: ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar
Wanneer: donderdag 21 april 2022
Wat: webinar via Zoom
Deelname: gratis!

De workshop biedt plek aan 100 personen.

Het tijdstip:

19.45 uur: start webinar
21.15 uur: einde webinar

Van tevoren ontvang je de link voor deelname aan het webinar en de ‘spelregels’ om alles soepel te laten verlopen. Na afloop ontvang je een naslagwerk.

Tot dan!

Het maximum aantal inschrijvingen is bereikt.