We houden je graag op de hoogte van onze personele bezetting.  Zoals bekend heeft de kinderopvang te maken met een personeelstekort. Daarom zijn wij dagelijks druk bezig met het werven en behouden van onze medewerkers.

Vorige maand is de nieuwe cao kinderopvang gepresenteerd. Een mooie stap vooruit. Naast de nieuwe cao doen wij meer om onder andere de werkdruk op de groepen te verlagen en meer potentiële medewerkers te werven.

We hebben het aantal groepshulpen uitgebreid
Na de pilot van vorig jaar, hebben we begin dit jaar nog eens 24 groepshulpen aangenomen. Zij helpen pedagogisch medewerkers op de groepen met verschillende huishoudelijke taken. Dit is een groot succes.

En het leuke is dat groepshulpen ook kennis maken met het vak van pedagogisch medewerker.  Eén van hen is inmiddels gestart met onze eigen BBL-opleiding, waarbij zij opgeleid wordt tot pedagogisch medewerker.

Er zijn nieuwe (online) campagnes gestart
Misschien heb je onze nieuwe onlinecampagnes al voorbij zien komen. We zorgen dat onze vacatures online goed zichtbaar zijn en blijven, bijvoorbeeld op social media. Ook hebben we afgelopen maand nieuwe video’s opgenomen met eigen medewerkers. Je kunt hen binnenkort zien schitteren op onze socials!

Verder wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een geheel nieuwe ‘corporate website’ én  ‘werkenbij website’. Zo kunnen we ons (werkgevers)merk sterker neerzetten en wordt het nóg makkelijker om bij ons te solliciteren.

We hebben een primeur met onze eigen nieuwe BBL-opleiding: Sport en Bewegen
Al een aantal jaar leiden wij binnen Junis onze eigen mensen op, in samenwerking met het mboRijnland. Studenten volgen bij ons in huis de opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medeweker en gaan direct op de groep aan de slag. Inmiddels is de 7de klas gestart. Daarnaast zijn we ook gestart met een niveau 3 opleiding, tot pedagogisch medewerker. De tweede klas start in mei van dit jaar. Tot slot hebben we in februari een geheel nieuwe opleiding geïntroduceerd: Sport en Bewegen. Helemaal nieuw binnen de branche, maar nu al een succes. Studenten worden opgeleid als pedagogisch medewerker op de BSO en hebben daarnaast een focus op bewegen en sport. Zo spreken we een nog bredere doelgroep aan om voor de kinderopvang te kiezen en zijn we tegelijk bezig met de gezonde generatie.

Als HBO of WO student kun je aan de slag op de BSO 
Ook zijn we momenteel al druk bezig met het werven van vakantiekrachten voor de zomervakantie. Om ervoor te zorgen dat iedereen lekker met vakantie kan, zijn er extra medewerkers nodig. Vooral op de BSO. En wist je dat we heel goed HBO en WO studenten voor kunnen gebruiken? Met bepaalde opleidingen kunnen zij al met 50% van hun studiepunten bij ons aan de slag. Zo doen zij ervaring op binnen de kinderopvang, krijgen ze een fijn salaris en kunnen zij zelf aangeven wanneer zij kunnen werken. Ken jij iemand? Laat diegene zeker solliciteren.