Voel je vrij

Knutselen, koken, sporten of een activiteit die de kinderen hebben bedacht. Voor en na school, tussen de middag en in de vakanties: op de BSO is van alles te beleven. Chillen en vrij spelen. Kinderen zijn vrij en moeten zich ook vrij voelen. Zeker na schooltijd en in de vakanties.

Volop ruimte in een veilige omgeving

Van het interieur tot de sfeer. Iedere BSO-locatie bij Junis is zo ingericht dat kinderen ook daadwerkelijk de ruimte krijgen. Activiteiten worden afgestemd met andere locaties en scholen in de buurt. Dat zorgt voor een soepele overgang. Maar ook een veilige omgeving om te spelen en leren.

 

Vroege vogels en paradijsvogels

Ook vóór school en in de vakanties valt er bij Junis van alles te beleven.

Ontbijtclub
voor vroege vogels
Vakantieopvang
voor paradijsvogels
Tussenschoolse opvang
gezond lunchen

Iedere dag is anders

neem een kijkje!

BSO’s sport, natuur, geschiedenis

Voor kinderen vanaf 8 jaar zijn er ook BSO’s die niet gekoppeld zijn aan een basisschool, maar aan specifieke interesses. Liefhebbers van natuur, van sport en bewegen, geschiedenis, cultuur, muziek, schilderen, toneelspelen of koken kunnen op verschillende locaties terecht.

Vind een BSO bij jou in de buurt

Wat hangt er in de lucht?

Altijd en overal wel iets te beleven. Je kunt je voorstellen dat er bij Junis veel verhalen zijn te vertellen. Wat speelt er nu?

Meer informatie?

Appeltje eitje!

De wet geldt alleen voor formele opvang, geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang:
• Kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar;
• Peuteropvang voor twee- tot vierjarigen;
• Buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen (incl. voorschoolse opvang en vakantieopvang);
• Gastouderopvang via een gastouderbureau.
N.B. Tussenschoolse opvang (ook wel bekend als overblijf) valt niet onder deze wetgeving en geeft dus geen recht op Kinderopvangtoeslag.

Je kunt je kind inschrijven voor de buitenschoolse opvang vanaf de derde verjaardag van het kind.

Dat kan verschillen per locatie. De medewerkers van de afdeling Klantenservice informeren je graag over de opvangmogelijkheden op de locatie van jouw keuze.

Dit verschilt per locatie en soms per groep. Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat je je kind zo snel mogelijk inschrijft. Je kunt dit online doen via de website, of door te bellen met de klantenservice via 0172 – 74 58 50.

Momenteel is er veel vraag naar kinderopvang, waardoor ook de wachttijden zijn opgelopen. Bij een nieuwe aanvraag nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Binnen een maand kunnen we je laten weten of en binnen welke termijn er naar verwachting een plaats beschikbaar is. Is er geen plaats, dan kunnen we je aanmelding op de wachtlijst houden. We nemen dan ongeveer eens per vijf maanden contact met je op om je laten weten wat de status is, en om jou te vragen of je nog interesse of wijzigingen hebt.

Ja, je kan via het ouderportaal extra dagen aanvragen. Houd er rekening mee dat aangevraagde dagen niet kunnen worden betaald met je opgebouwde tegoed als deze buiten de 40 weken vallen.
Bij de BSO is het mogelijk om een vakantiekaart op te nemen in je contract. Hiervoor kan je zelf bepalen hoeveel vakantiedagen je wenst af te nemen op jaarbasis, met een minimum van vijf dagen. De kosten worden verdeeld over twaalf maanden en kunnen meegenomen worden in je kinderopvangtoeslag.

Bij de basisscholen die op loopafstand van de buitenschoolse opvang liggen, komen de pedagogisch medewerkers de kinderen lopend van school halen.
Voor de basisscholen die verder weg liggen van de bso, zet Junis Kinderopvang eigen (fiets)busjes in en/of heeft Junis Kinderopvang afspraken gemaakt met een taxibedrijf. Junis Kinderopvang informeert het taxibedrijf over de op te halen kinderen. Met de scholen zijn afspraken gemaakt over de opstappunten bij de school.
Het is belangrijk dat de leerkracht van je kind ervan op de hoogte is op welke manier jouw kind naar de bso gaat. Samen zorgen we er dan voor dat alle kinderen veilig aankomen bij de buitenschoolse opvang.

Kom je er niet uit?

Laten we het samen uitvogelen