Vakantieopvang (4 t/m 13 jaar)

Zelf een lavalamp bouwen, een eletriciteitscircuit ontwerpen of een toneelstuk schrijven, oefenen en opvoeren: in elke vakantie kunnen alle kinderen aan een uitdagend en afwisselend programma meedoen. De kinderen denken hier vooraf over mee en helpen bij de voorbereiding en uitvoering. Tijdens de activiteiten ontdekken de kinderen waar ze plezier in hebben, wat ze goed af gaat en waar ze meer van willen weten. Leest jouw kind liever relaxed een Donald Duck op de bank? Dat kan natuurlijk ook!

Naast de vaste begeleiding van onze pedagogisch medewerkers kan er zomaar een judoka, boswachter, ninja, kok, muzikant of geheimagent op de stoep staan die met ze aan de slag gaat. We werken hiervoor samen met lokale partners, maar ook met ouders.

ZoZien

Iedere BSO heeft zijn eigen programma, afgestemd op de wensen en het ontwikkelingsniveau van de groep. Dit doen we door eerst goed naar de kinderen te kijken en met hen te overleggen. Zo weten we wat er speelt op de groep, herkennen we ontwikkelstappen van kinderen en begrijpen we waar de interesse van kinderen ligt. De begeleiding door de pedagogisch medewerkers bij alle spellen, activiteiten en uitjes sluit daar goed op aan. We gebruiken daarvoor onze methodiek ZoZien. Zo stimuleren we spelenderwijs de ontwikkeling van de kinderen en ontdekken kinderen de wereld.

Vakantieprogramma

Voor iedere vakantie plaatsen wij in de agenda van het ouderportaal het vakantieprogramma, zodat de kinderen weten wat we gaan doen en er alvast naar kunnen uitkijken. Nieuwsgierig naar hoe zo’n programma eruit ziet? Neem dan een kijkje in dit voorbeeld activiteitenprogramma. De verschillende ontdekgebieden die roulerend in een programma aan bod komen zijn: creativiteit, expressie, wetenschap, natuur, bewegen, spel en wereldwijs. In elk programma zie je bij de activiteit staan op welk ontwikkelingsgebied de pedagogisch medewerkers zich in hun begeleiding richten.

We realiseren ons dat we op dit moment in onzekere tijden leven door het coronavirus. Onder voorbehoud stellen wij daarom onze vakantieprogramma’s op. Uitjes worden in principe niet in de programma’s opgenomen. Wanneer deze toch in het programma worden opgenomen dan zijn dit uitjes die buiten plaatsvinden. Zowel bij uitjes, als bij workshops door externen op de locatie worden de RIVM-maatregelen in acht genomen.

 

Neem een kijkje in de keuken van de BSO!
Wanneer je met je cursor over de foto’s gaat, verschijnt er aan beide zijden een pijltje waarmee je door de foto’s kunt scrollen.

 

Over ons

40 jaar ervaring in de kinderopvang

Onze enthousiaste medewerkers staan altijd klaar om er samen met jouw kind een leuke dag van te maken. Zo kun je als ouder met een gerust hart je werk en gezin combineren.

  • Altijd een locatie bij jou in de buurt
  • Stijlvolle inrichting en mooie buitenruimtes
  • Ouders waarderen ons met een 8,1!
Contact

Wil je nog iets weten? Vraag het ons gerust!

We bespreken jullie wensen en kijken samen naar de mogelijkheden die het best bij jullie gezin passen.

Uitgelicht

Opvang met een thema!

Thema

Natuur

Thema

Koken

Thema

Verleden-heden-toekomst

Thema

Sport