Peuteropvang (2 tot 4 jaar)

Bij de peuteropvang van Junis zijn kinderen van 2 tot 4 jaar van harte welkom om een paar uur per week met elkaar te spelen. Samen spelen is voor alle kinderen belangrijk. Spelenderwijs ontdekken zij de wereld om zich heen en leren zij ook hun eigen mogelijkheden kennen. Bovendien krijgen de kinderen een extra steuntje in de rug om hun spraak- en taalvaardigheden te ontwikkelen. Zo worden zij op een leuke en uitdagende manier voorbereid op de basisschool.

Peuters leren heel snel nieuwe dingen, ook een (nieuwe) taal kan spelenderwijs geleerd worden. Of Nederlands je moedertaal is of niet. Wij bereiden jouw kind zo goed mogelijk voor op de overstap naar een basisschool. Je hebt daarbij altijd recht op een bijdrage in de kosten.

Spelen is leren

Een dagdeel op de peuteropvang staat in het teken van ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen. Kinderen maken kennis met veelzijdige spellen en materialen die thuis niet altijd voorhanden zijn. Zelfs de allerkleinsten leren al om samen te delen en te spelen. Daarbij staat het plezier voorop. Leren en proberen is veel belangrijker dan kunnen en kennen.

 

“Zelf ontdekken, leren en spelen”

Voorbereiding op de basisschool

De peuteropvang is een goede voorbereiding op de basisschool. Het contact met andere kinderen en met de medewerkers op de groep, talenten ontdekken, grenzen verkennen en oefenen met spraak en taal: eigenlijk maken de peuters al op jonge leeftijd kennis met wat zij later ook op school tegenkomen. Dat maakt de overstap straks gemakkelijker. We werken met een kindvolgsysteem. Hierin volgen de pedagogisch medewerkers nauwkeurig de ontwikkeling van ieder kind, zodat een goed beeld ontstaat van de individuele mogelijkheden en aandachtspunten. Als professional zijn zij bovendien in staat om bijzonderheden tijdig te signaleren en met ouders te bespreken.

VVE geeft extra zetje

VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Op iedere peuteropvang-groep bieden we een programma voorschoolse educatie aan. De voorschoolse educatie is bedoeld om alle kinderen gelijke ontwikkelkansen te bieden. De pedagogisch medewerkers zijn hiervoor speciaal geschoold in speciale methodes, hiermee stimuleren de pedagogisch medewerkers spelenderwijs de (taal)ontwikkelingen van jouw peuter. Lees hier de ervaringen van andere ouders.

Peuteropvang, peuterspeelzaal, PeuterStart of Speeltaalhuis?

Sinds 2018 valt de peuterspeelzaal onder de Wet Kinderopvang. Hierdoor is de peuterspeelzaal inmiddels bekend als peuteropvang. Peuteropvang kent soms lokaal verschillende benamingen, ook bij Junis. Zo heet in Alphen aan den Rijn en Bodegraven-Reeuwijk de peuteropvang PeuterStart en in Zoetermeer het Speeltaalhuis.

Altijd een bijdrage in de (VVE)kosten

Alle ouders krijgen een bijdrage in de kosten voor peuteropvang. Je hebt recht op kinderopvangtoeslag óf inkomensondersteuning van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk of Zoetermeer. Via de rekentool op onze website bereken je gemakkelijk wat jij netto per maand betaalt voor peuteropvang. Heb je een VVE-verwijzing en wil je weten hoe het er voor jou uitziet? Neem dan contact op met de Klantenservice via 0172-745850 of via klantenservice@junis.nl.

 

Over ons

40 jaar ervaring in de kinderopvang

Onze enthousiaste medewerkers staan altijd klaar om er samen met jouw kind een leuke dag van te maken. Zo kun je als ouder met een gerust hart je werk en gezin combineren.

  • Altijd een locatie bij jou in de buurt
  • Stijlvolle inrichting en mooie buitenruimtes
  • Ouders waarderen ons met een 8,1!
Contact

Wil je nog iets weten? Vraag het ons gerust!

We bespreken jullie wensen en kijken samen naar de mogelijkheden die het best bij jullie gezin passen.

Uitgelicht

Opvang met een thema!