Je eerste vriendschappen

Samen spelen en met veel plezier tegelijkertijd je spraak en taal ontwikkelen. Want dat plezier vinden we heel belangrijk bij Junis. Leren en proberen is veel belangrijker dan kunnen en kennen. En wie weet.. leer je ook je eerste vrienden en vriendinnen kennen!

Spelen is leren

Ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen. Met veelzijdige spellen en inspirerende materialen. Bij Junis word je op een leuke en uitdagende manier voorbereid op de basisschool. Bovendien volgen onze deskundige collega’s met veel aandacht de ontwikkeling, mogelijkheden en uitdagingen van ieder kind.

Zorg, aandacht en kansen…

Peuteropvang, peuterspeelzaal, PeuterStart of Speeltaalhuis. Je komt verschillende benamingen tegen. Ook binnen Junis. Maar uiteindelijk gaat het om oprechte zorg en aandacht voor je peuter. En om gelijke ontwikkelkansen. Het Voorschoolse programma, onderdeel van Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE), helpt daarbij.

Klaar om te vliegen of wil je eerst meer weten?

Zoveel leuke en leerzame activiteiten voor jouw peuter. Je leest er hier meer over.

Voorschoolse educatie
voorschools en vroegschools
Peuterzwemmen
spetteren en spelen

Iedere dag is anders

neem een kijkje!

Vind een peuteropvanglocatie bij jou in de buurt

Wat hangt er in de lucht?

Altijd en overal wel iets te beleven. Je kunt je voorstellen dat er bij Junis veel verhalen zijn te vertellen. Wat speelt er nu?

Meer informatie?

Appeltje eitje!

De wet geldt alleen voor formele opvang, geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang:
• Kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar;
• Peuteropvang voor twee- tot vierjarigen;
• Buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen (incl. voorschoolse opvang en vakantieopvang);
• Gastouderopvang via een gastouderbureau.
N.B. Tussenschoolse opvang (ook wel bekend als overblijf) valt niet onder deze wetgeving en geeft dus geen recht op Kinderopvangtoeslag.

Je kunt je kind inschrijven voor peuteropvang vanaf de eerste verjaardag van het kind.

Dat kan verschillen per locatie. De medewerkers van de afdeling Klantenservice informeren je graag over de opvangmogelijkheden op de locatie van jouw keuze.

Dit verschilt per locatie en soms per groep. Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat je je kind zo snel mogelijk inschrijft. Je kunt dit online doen via de website, of door te bellen met de klantenservice via 0172 – 74 58 50.

Momenteel is er veel vraag naar kinderopvang, waardoor ook de wachttijden zijn opgelopen. Bij een nieuwe aanvraag nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Binnen een maand kunnen we je laten weten of en binnen welke termijn er naar verwachting een plaats beschikbaar is. Is er geen plaats, dan kunnen we je aanmelding op de wachtlijst houden. We nemen dan ongeveer eens per vijf maanden contact met je op om je laten weten wat de status is, en om jou te vragen of je nog interesse of wijzigingen hebt.

Kom je er niet uit?

Laten we het samen uitvogelen