Welkom bij

De Boomhut

Kindercentrum De Boomhut zit in basisschool De Rank. Wij zitten midden in het centrum van Alphen aan den Rijn, vlakbij winkelcentrum De Aarhof. Wij bieden peuteropvang en BSO voor kinderen van 2 tot 7,5 jaar.

Over deze locatie

Bij De Boomhut hebben we binnen een poppenhoek, autohoek, bouwhoek, een lekkere zithoek en een grote, gezellige eet- en praattafel. Natuurlijk spelen we ook graag buiten. In de tuin is een lekkere loungeplek, een stuk gras waar we heerlijk kunnen picknicken en een speelhuisje. Of we gaan naar het schoolplein om daar met de speeltoestellen te spelen. Na schooltijd mogen we ook de lokalen van De Rank gebruiken. Dan doen we creatieve activiteiten in het knutsellokaal, gaan we lekker kokkerellen in de keuken, bewegingsspellen doen in de speelzaal of we dagen onszelf uit met sportieve activiteiten in de grote gymzaal.

Op de peutergroep ontdekken we spelenderwijs de wereld om ons heen. Met voorschoolse educatie stimuleren we onze taalontwikkeling. Vóór schooltijd is er voor de BSO-kinderen bij De Boomhut ontbijtclub. We starten de dag goed door samen te ontbijten. Daarna spelen we nog even totdat het tijd is om naar de klas te gaan. De Boomhut is voor kinderen van 2 tot 7,5 jaar. 

 

Iedere dag is anders

neem een kijkje!

Praktische informatie De Boomhut

Leeftijd: 2 – 4 jaar
LRK-nummer: 302991293
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Leeftijd: 4 – 7,5 jaar
Extra diensten: vakantieopvang, ontbijtclub
Scholen: De Rank
LRK-nummer: 875208307
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Peuteropvang
Maandag tot en met donderdag: 08:15 – 12:15 uur

BSO
Maandag, dinsdag en donderdag: 14:30 – 18:30 uur
Woensdag en vrijdag: 12:00 – 18:30 uur

Vakantieopvang*
Maandag tot en met vrijdag: 07:30 – 18:30 uur

Ontbijtclub*
Maandag tot en met vrijdag: 07:30 uur – aanvang school

*Zijn jullie vroeg uit de veren? Neem contact op met onze klantenservice voor vakantieopvang of ontbijtclub vanaf 07:00 uur!

Zo kun je ons bereiken

Adres

Lauraplein 1
2406 BB Alphen aan den Rijn

Contact

Wil je meer informatie over deze locatie of een persoonlijk opvangadvies? Bel dan onze klantenservice op 0172 74 58 50 of vraag een adviesgesprek aan.

Meer informatie?

Appeltje eitje!

De wet geldt alleen voor formele opvang, geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang:
• Kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar;
• Peuteropvang voor twee- tot vierjarigen;
• Buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen (incl. voorschoolse opvang en vakantieopvang);
• Gastouderopvang via een gastouderbureau.
N.B. Tussenschoolse opvang (ook wel bekend als overblijf) valt niet onder deze wetgeving en geeft dus geen recht op Kinderopvangtoeslag.

Je kunt je kind inschrijven voor de buitenschoolse opvang vanaf de derde verjaardag van het kind.

Je kunt je kind inschrijven voor peuteropvang vanaf de eerste verjaardag van het kind.

Dat kan verschillen per locatie. De medewerkers van de afdeling Klantenservice informeren je graag over de opvangmogelijkheden op de locatie van jouw keuze.

Dit verschilt per locatie en soms per groep. Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat je je kind zo snel mogelijk inschrijft. Je kunt dit online doen via de website, of door te bellen met de klantenservice via 0172 – 74 58 50.

Momenteel is er veel vraag naar kinderopvang, waardoor ook de wachttijden zijn opgelopen. Bij een nieuwe aanvraag nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Binnen een maand kunnen we je laten weten of en binnen welke termijn er naar verwachting een plaats beschikbaar is. Is er geen plaats, dan kunnen we je aanmelding op de wachtlijst houden. We nemen dan ongeveer eens per vijf maanden contact met je op om je laten weten wat de status is, en om jou te vragen of je nog interesse of wijzigingen hebt.

Ja, je kan via het ouderportaal extra dagen aanvragen. Houd er rekening mee dat aangevraagde dagen niet kunnen worden betaald met je opgebouwde tegoed als deze buiten de 40 weken vallen.
Bij de BSO is het mogelijk om een vakantiekaart op te nemen in je contract. Hiervoor kan je zelf bepalen hoeveel vakantiedagen je wenst af te nemen op jaarbasis, met een minimum van vijf dagen. De kosten worden verdeeld over twaalf maanden en kunnen meegenomen worden in je kinderopvangtoeslag.

Bij de basisscholen die op loopafstand van de buitenschoolse opvang liggen, komen de pedagogisch medewerkers de kinderen lopend van school halen.
Voor de basisscholen die verder weg liggen van de bso, zet Junis Kinderopvang eigen (fiets)busjes in en/of heeft Junis Kinderopvang afspraken gemaakt met een taxibedrijf. Junis Kinderopvang informeert het taxibedrijf over de op te halen kinderen. Met de scholen zijn afspraken gemaakt over de opstappunten bij de school.
Het is belangrijk dat de leerkracht van je kind ervan op de hoogte is op welke manier jouw kind naar de bso gaat. Samen zorgen we er dan voor dat alle kinderen veilig aankomen bij de buitenschoolse opvang.

Kom je er niet uit?

Laten we het samen uitvogelen