Welkom bij

IKC Schatrijk

In Bodegraven Noord, vind je integraal kindcentrum Schatrijk. IKC Schatrijk is een samenwerking tussen Junis Kinderopvang en de Groeiling. Samen bieden we vanuit 1 visie en 1 team kinderopvang en onderwijs aan voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

Over deze locatie

Bij IKC Schatrijk zitten opvang en onderwijs onder 1 dak. Door de samenwerking met de school mogen onze groepen gebruik maken van de gymzaal, de kleuterklassen, “de kuil” met computers, de crearuimte, het speelplein en de zandbak. Ons kinderdagverblijf heeft 2 lokalen met aparte slaapruimtes. Voor de allerkleinsten hebben we een eigen natuurlijke tuin om te ontdekken. Onze peutergroep zit in een apart gebouw op het schoolplein. Hier geven we voorschoolse educatie en ontdekken we onze eigen talenten.

Op de BSO

Voor schooltijd starten we bij IKC Schatrijk de dag met onze ontbijtclub. We ontbijten samen en spelen nog even totdat het tijd is om naar de klas te gaan. Na schooltijd spelen we bij de BSO.  Onze BSO werkt ook samen met de stichting Sport en Welzijn. Binnen Bodegraven zorgen zij voor een gevarieerd aanbod op sportief, cultureel en creatief gebied. Wij maken daar regelmatig gebruik van zwemservice.

Op maandag bieden wij zwemservice aan naar zwembad de Kuil

Een pedagogisch medewerker brengt de kinderen die leszwemmen bij zwembad De Kuil naar het zwembad en blijft bij de zwemles aanwezig. Je kunt je zoon of dochter na afloop van de zwemles bij het zwembad ophalen.

Iedere dag is anders

neem een kijkje!

Praktische informatie IKC Schatrijk

Leeftijd: 2 – 4 jaar
LRK-nummer: 583228574
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Leeftijd: 4 – 13 jaar
Extra diensten: ontbijtclub, vakantieopvang
Scholen: Schatrijk, Da Costaschool
LRK-nummer: 160181781
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Kinderdagverblijf
Maandag tot en met vrijdag: 07:00 – 18:30 uur

Peuteropvang
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 08:30 – 12:30 uur

BSO
Maandag, dinsdag, donderdag en  vrijdag: 14:00 – 18:30 uur
Woensdag: 12:15 – 18:30 uur

Vakantieopvang
Maandag tot en met vrijdag: 07:30 – 18:30 uur
Afhankelijk van het aantal kinderen is het mogelijk dat we in de vakantie met andere BSO-locaties in Bodegraven samenvoegen.

Ontbijtclub
Maandag tot en met vrijdag: 07:00 – 8:30

Zo kun je ons bereiken

Adres

Eendrachtsweg 30
2411 VL Bodegraven

Contact

Wil je meer informatie over deze locatie of een persoonlijk opvangadvies? Bel dan onze klantenservice op 0172 74 58 50 of vraag een adviesgesprek aan.

Meer informatie?

Appeltje eitje!

De wet geldt alleen voor formele opvang, geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang:
• Kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar;
• Peuteropvang voor twee- tot vierjarigen;
• Buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen (incl. voorschoolse opvang en vakantieopvang);
• Gastouderopvang via een gastouderbureau.
N.B. Tussenschoolse opvang (ook wel bekend als overblijf) valt niet onder deze wetgeving en geeft dus geen recht op Kinderopvangtoeslag.

Je kunt je kind inschrijven voor het kinderdagverblijf zodra de verwachte geboortedatum bekend is. De medewerkers van de afdeling Klantenservice nemen dan contact met je op om de mogelijkheden voor je zoon of dochter te bespreken. Plaatsing kan ingaan bij de leeftijd van 6 weken.

Je kunt je kind inschrijven voor de buitenschoolse opvang vanaf de derde verjaardag van het kind.

Je kunt je kind inschrijven voor peuteropvang vanaf de eerste verjaardag van het kind.

Dat kan verschillen per locatie. De medewerkers van de afdeling Klantenservice informeren je graag over de opvangmogelijkheden op de locatie van jouw keuze.

Dit verschilt per locatie en soms per groep. Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat je je kind zo snel mogelijk inschrijft. Je kunt dit online doen via de website, of door te bellen met de klantenservice via 0172 – 74 58 50.

Momenteel is er veel vraag naar kinderopvang, waardoor ook de wachttijden zijn opgelopen. Bij een nieuwe aanvraag nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Binnen een maand kunnen we je laten weten of en binnen welke termijn er naar verwachting een plaats beschikbaar is. Is er geen plaats, dan kunnen we je aanmelding op de wachtlijst houden. We nemen dan ongeveer eens per vijf maanden contact met je op om je laten weten wat de status is, en om jou te vragen of je nog interesse of wijzigingen hebt.

Ja, je kan via het ouderportaal extra dagen aanvragen. Houd er rekening mee dat aangevraagde dagen niet kunnen worden betaald met je opgebouwde tegoed als deze buiten de 40 weken vallen.
Bij de BSO is het mogelijk om een vakantiekaart op te nemen in je contract. Hiervoor kan je zelf bepalen hoeveel vakantiedagen je wenst af te nemen op jaarbasis, met een minimum van vijf dagen. De kosten worden verdeeld over twaalf maanden en kunnen meegenomen worden in je kinderopvangtoeslag.

Bij de basisscholen die op loopafstand van de buitenschoolse opvang liggen, komen de pedagogisch medewerkers de kinderen lopend van school halen.
Voor de basisscholen die verder weg liggen van de bso, zet Junis Kinderopvang eigen (fiets)busjes in en/of heeft Junis Kinderopvang afspraken gemaakt met een taxibedrijf. Junis Kinderopvang informeert het taxibedrijf over de op te halen kinderen. Met de scholen zijn afspraken gemaakt over de opstappunten bij de school.
Het is belangrijk dat de leerkracht van je kind ervan op de hoogte is op welke manier jouw kind naar de bso gaat. Samen zorgen we er dan voor dat alle kinderen veilig aankomen bij de buitenschoolse opvang.

Kom je er niet uit?

Laten we het samen uitvogelen