Welkom bij

Prinses Margriet

Je vindt ons middenin de woonwijk Leyens met een groen park en stoere skatebaan op loopafstand. Basisscholen De Elzenhoek, De Plankier en Prinses Margriet liggen dichtbij.

Over deze locatie

Prinses Margriet is gelegen in de woonwijk de Leyens met een groen park en stoere skatebaan op loopafstand. We maken gebruik van de faciliteiten van de Prinses Margriet school. Op het podium in de mooie, ruime aula treden we soms op. Buiten spelen we graag op het natuurspeelplein van de school.

Weekthema’s bij bso Prinses Margriet

Bij bso Prinses Margriet werken we maandelijks met verschillende thema’s, waaraan we allerlei leuke activiteiten koppelen. We maken uitstapjes naar bijvoorbeeld de speeltuin, kinderboerderij het Geertje en het park. Binnen, in de huiselijke sfeer van onze eigen ruimte, vermaken de kinderen zich met het podium, de poppenhoek, de lego, computers of de vele spellen uit de spellenkast.

Peuteropvang

Kinderen van 2 tot 4 jaar kunnen 4 ochtenden per week naar ons Speeltaalhuis. Spelenderwijs ontdekken we de wereld om ons heen en verkennen we grenzen. Met voorschoolse educatie (VE) krijgen de peuters extra steun bij de ontwikkeling van spraak- en taalvaardigheden. En dat terwijl we lekker samen spelen! Zo bereiden we de kinderen op een leuke en uitdagende manier voor op het basisonderwijs.

 

Iedere dag is anders

neem een kijkje!

“Gezellige opvang in een mooi eigen lokaal binnen de school.”

Natascha, clustermanager bij Junis
Praktische informatie Prinses Margriet

Leeftijd: 2 – 4 jaar
LRK-nummer: 384557193
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Leeftijd: 4 – 13 jaar
Extra diensten: ontbijtclub, vakantieopvang
Scholen: De Elzenhoek, De Plankier en De Prinses Margrietschool
LRK-nummer: 522558598
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Peuteropvang
Maandag tot en met donderdag: 08:30 – 12:30 uur

Bso
Maandag, dinsdag en donderdag: 15:00 – 18:30 uur
Vrijdag: opvang bij IKC Klimboom

Vakantieopvang
Maandag tot en met vrijdag: 07:00 – 18:30 uur
Deze opvang is bij IKC Klimboom

Ontbijtclub*
Maandag tot en met vrijdag: 07:30 uur – aanvang school

*Zijn jullie vroeg uit de veren? Neem contact op met onze klantenservice voor ontbijtclub vanaf 07:00 uur!

Zo kun je ons bereiken

Adres

Antigoneschouw 12
2726 KE Zoetermeer

Contact

Wil je meer informatie over deze locatie of een persoonlijk opvangadvies? Bel dan onze klantenservice op 0172 74 58 50 of vraag een adviesgesprek aan.

Meer informatie?

Appeltje eitje!

De wet geldt alleen voor formele opvang, geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang:
• Kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar;
• Peuteropvang voor twee- tot vierjarigen;
• Buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen (incl. voorschoolse opvang en vakantieopvang);
• Gastouderopvang via een gastouderbureau.
N.B. Tussenschoolse opvang (ook wel bekend als overblijf) valt niet onder deze wetgeving en geeft dus geen recht op Kinderopvangtoeslag.

Je kunt je kind inschrijven voor de buitenschoolse opvang vanaf de derde verjaardag van het kind.

Dat kan verschillen per locatie. De medewerkers van de afdeling Klantenservice informeren je graag over de opvangmogelijkheden op de locatie van jouw keuze.

Dit verschilt per locatie en soms per groep. Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat je je kind zo snel mogelijk inschrijft. Je kunt dit online doen via de website, of door te bellen met de klantenservice via 0172 – 74 58 50.

Momenteel is er veel vraag naar kinderopvang, waardoor ook de wachttijden zijn opgelopen. Bij een nieuwe aanvraag nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Binnen een maand kunnen we je laten weten of en binnen welke termijn er naar verwachting een plaats beschikbaar is. Is er geen plaats, dan kunnen we je aanmelding op de wachtlijst houden. We nemen dan ongeveer eens per vijf maanden contact met je op om je laten weten wat de status is, en om jou te vragen of je nog interesse of wijzigingen hebt.

Ja, je kan via het ouderportaal extra dagen aanvragen. Houd er rekening mee dat aangevraagde dagen niet kunnen worden betaald met je opgebouwde tegoed als deze buiten de 40 weken vallen.
Bij de BSO is het mogelijk om een vakantiekaart op te nemen in je contract. Hiervoor kan je zelf bepalen hoeveel vakantiedagen je wenst af te nemen op jaarbasis, met een minimum van vijf dagen. De kosten worden verdeeld over twaalf maanden en kunnen meegenomen worden in je kinderopvangtoeslag.

Bij de basisscholen die op loopafstand van de buitenschoolse opvang liggen, komen de pedagogisch medewerkers de kinderen lopend van school halen.
Voor de basisscholen die verder weg liggen van de bso, zet Junis Kinderopvang eigen (fiets)busjes in en/of heeft Junis Kinderopvang afspraken gemaakt met een taxibedrijf. Junis Kinderopvang informeert het taxibedrijf over de op te halen kinderen. Met de scholen zijn afspraken gemaakt over de opstappunten bij de school.
Het is belangrijk dat de leerkracht van je kind ervan op de hoogte is op welke manier jouw kind naar de bso gaat. Samen zorgen we er dan voor dat alle kinderen veilig aankomen bij de buitenschoolse opvang.

Kom je er niet uit?

Laten we het samen uitvogelen