De sportevenementen onder onze BSO-locaties worden steeds drukker bezocht. Wist jij dat deze sporttoernooien vaak door onze eigen pedagogisch medewerkers georganiseerd worden? 2 maart vond het allereerste basketbaltoernooi plaats in sporthal de Arena. Dit toernooi was georganiseerd door de pedagogisch medewerkers van De Lapjeskat in samenwerking met Basketbalvereniging Alphia Tigers. De Albert Heijn sponsorde het toernooi met flesjes water en fruit.  

Het Basketbaltoernooi was een succes
Aan het toernooi deden 5 BSO’s mee: De Lapjeskat, De Waterlopers, De Backbackers, Buitenspel en Speelvilla. In totaal waren er 150 kinderen aan het basketballen. De teams waren erg gewaagd aan elkaar. Het toernooi begon om 10:30 uur en eindigde rond 16:00 uur. Aan het einde van het toernooi was er nog een All Star ronde. Alle volwassen vrijwilligers speelden tegen de winnaars van het toernooi.  

Wij zijn trots dat onze pedagogisch medewerkers dit zelf organiseren
Het enthousiasme en de passie waarmee de medewerkers de toernooien organiseren is fantastisch om te zien. Bij de organisatie komt namelijk veel kijken. Alles wordt in de puntjes geregeld door de medewerkers, ieder op zijn eigenzinnige manier.   

Fijne samenwerking met Alphia Tigers
Het was een leuke, energieke dag voor de kinderen. De samenwerking was fijn met Alphia Tigers. Naderhand hebben een aantal kinderen vanuit Junis zich aangemeld bij de basketbalvereniging. 

Verschillende sporttoernooienvoor BSOs van Junis
Naast het basketbaltoernooi worden er jaarlijks atletiek-, voetbal-, korfbal-, tennis- en waterpolotoernooien georganiseerd door Junis. Ook gaan steeds meer locaties zwemmen. Het leuke is dat locaties de verbinding met elkaar zoeken tijdens de toernooien, door deel te nemen aan activiteiten buiten hun eigen regio.