Bewegen voor kinderen is belangrijk. Bij Junis Kinderopvang is bewegen een groot speerpunt. Om dit nog meer kracht bij te zetten start de organisatie in februari 2023 een nieuwe BBL niveau 3 opleiding: Sport en Bewegen. Je wordt binnen 1,5 jaar opgeleid tot Sport- en Bewegingsleider binnen de BSO en ontvangt direct een contract voor minimaal 24 uur. De opleiding wordt in samenwerking met het mboRijnland gefaciliteerd én je kan je nog aanmelden! De opleiding is ook geschikt, wanneer je nog niet gekwalificeerd bent voor de kinderopvang.

De opleiding

Met de opleiding word je volledig opgeleid om aan de slag te gaan binnen de buitenschoolse opvang, waarbij je je richt op het aanbieden en organiseren van sport- en bewegingsactiviteiten. Bewegen is belangrijk, zeker ook voor kinderen. Dit kan al in de kleinste vorm zijn. Eten we ons fruit zittend aan tafel, of kunnen we hier een actieve manier voor bedenken? Of hoe organiseer je een tof sportevenement, waar alle kinderen aansluiting bij kunnen vinden? Met dit soort vraagstukken ga jij aan de slag. En het leuke is, dat je dit gelijk in de praktijk kunt toepassen. Je start namelijk direct op een BSO-locatie van Junis.

Om je aan te melden voor de opleiding, zijn er een aantal kwalificatie-eisen:

  • Je bent in het bezit van een, minimaal, MBO niveau 2 diploma of een afgeronde vmbo-TL/havo opleiding
  • Minimaal 18 jaar
  • Je bent in het bezit van een laptop

Daarnaast ben je bereid om 1,5 jaar tijd en energie te investeren in dit uitdagende leer-/werktraject. Twee keer per week heb je in de ochtend gezamenlijk les op BSO-locatie Buitenspel in Alphen aan den Rijn en kun je vervolgens iedere middag werken op de BSO.

Junis biedt jou het volgende:

  • Een betaalde volwaardige BBL niveau 3 opleiding;
  • Per direct een arbeidscontract voor minimaal 24 uur op de BSO, dit is afhankelijk van jouw wensen;
  • Een startsalaris binnen schaal 5 van de CAO Kinderopvang. Bij het behalen van je diploma stroom je direct door naar schaal 6;
  • Een goed gevulde activiteitentas én sportieve outfit;
  • Een werkomgeving waarin we samen werken aan de toekomst, zowel voor de kinderen, ouders als voor jou;
  • Een werkomgeving waarin jij de ruimte krijgt voor ontwikkeling.

Werkplekleren

De opleiding zelf is nieuw binnen Junis, maar het faciliteren van BBL-opleidingen niet. Sinds 2018 werkt de organisatie nauw samen met het mboRijnland onder het nom van werkplekleren. Het uitgangspunt hierbij is dat je direct opgaat in de organisatie, zowel tijdens het werk als de lesdagen. Zo wordt de werkplek, de leerplek.

Het werkplekleren is een groot succes. Dit komt mede door de sterke verbinden en gezamenlijke visie die beide organisaties delen. Het voordeel is dat leerlingen direct meegenomen worden in de cultuur en werkwijze van Junis, wat de betrokkenheid vergroot bij alle medewerkers.

Wil jij meer weten over de opleiding of je direct aanmelden? Dit kan via werkenbijjunis.nl of door een mail te sturen naar Sylvia van Bergen: [email protected]