Een beetje spanning hoort erbij , zolang het niet omslaat in stress. Het is belangrijk om signalen van spanning op te vangen en er begripvol mee om te gaan. Als je merkt dat je kind nerveus of gespannen is, helpt het vaak om erover te praten. Door open vragen te stellen en goed naar je kind te luisteren, kan je erachter komen wat jouw kind bezighoudt.  

Kijk wat jouw kind nodig heeft
Kinderen hebben behoefte aan voorspelbaarheid, ze willen weten wat ze kunnen verwachten. Jij kan als ouder die voorspelbaarheid geven door dingen uit te leggen. Is je kind bang voor pieten die het huis in komen om de schoen te vullen of voor de rommelpieten die op school langskomen? Als volwassene kan je deze angsten proberen te verminderen .

Minder prikkels zorgen voor meer rust
Feestprikkels zijn vaak overal aanwezig. In het winkelcentrum, de bibliotheek, op school en bij de sportvereniging. Het is voor kinderen soms fijn  om even minder prikkels te ervaren. Kijk thuis wat jullie daarin belangrijk en fijn vinden. Op de opvang kijken we naar de behoeften en ontwikkeling van de kinderen op de groep. Dit kan betekenen dat we een feest per groep verschillend vieren. De kinderen geven ons hierin richting.