Op de 3 dagen na kerst gingen verschillende bso’s op stap naar SilverDome

Voorzien van warme kleding, gezellige achtergrondmuziek en natuurlijk schaatsen, gingen de kinderen het ijs op. Sommigen vlogen meteen de ijsbaan op om een paar rondjes of wedstrijdjes te schaatsen. Anderen ontdekten voor het eerst hoe het is om op ijs te staan. De kinderen en pedagogisch medewerkers hielpen elkaar en hadden vooral veel lol.  

In Zwembad Aquarijn was er in samenwerking met Alphense zwemclub (AZC) een spannende zwemwedstrijd

Verschillende bso-locaties waren aanwezig. Een van de hoogtepunten was de spannende 25 meter vrije slagwedstrijd, verdeeld in leeftijdscategorieën van 7, 8, 9 jaar en 10+. Niet alleen de kinderen namen deel aan de competitie. Er was ook een hartverwarmende wedstrijd tussen de pedagogisch medewerkers. Hun betrokkenheid zorgde voor een levendige sfeer en onderstreepte het belang van sportiviteit en plezier.

In Alphen en Zoetermeer was er een verfrissende Nieuwjaarsduik

Alle kinderen stonden klaar voor het aftelmoment van 10 naar 0. Zij sprongen samen het bad in voor een gezond Nieuwjaar. Daarna konden zij vrij zwemmen. Favoriet was natuurlijk om vanaf de trampoline en duikplank het nieuwe jaar in springen. We zagen hier weer eens hoe belangrijk sportiviteit en plezier maken is. 

Iedere locatie kiest waar ze wel en niet bij aanhaken
De verschillende locaties kunnen meedoen bij een evenement van een andere locatie of ze starten hun eigen initiatief op. Door het jaar heen organiseren de pedagogisch medewerkers verschillende uitjes en andere evenementen voor de kinderen.


 

Deel dit artikel