De kinderraad gaf niet op

Na overleg met hun pedagogisch medewerkers besloot de kinderraad door te zetten en nodigde in 2023 de wethouder uit bij bso De Bieb. Ze dachten als de wethouder zelf ziet waar we tegenaan lopen, dan geeft hij misschien wel goedkeuring. Wethouder Gert-Jan Schotanus, verantwoordelijk voor onderwijs en kinderopvang in de gemeente Alphen aan den Rijn, ging op bezoek bij de kinderraad. Hij nam zijn bevindingen mee terug naar de gemeente en kwam in oktober 2023 terug met goed nieuws. De bso mocht verhuizen naar de Immanuelschool. Sinds april 2024 kunnen de kinderen zich op de nieuwe bso, genaamd Onderzeeër, uitleven in het kooklokaal, atelier en op het schoolplein.

Donderdag 25 april vierden we met elkaar het openingsfeest van bso Onderzeeër

Kinderen, ouders, Junis collega’s en samenwerkingspartners waren uitgenodigd op de nieuwe locatie. We stonden samen stil bij het proces dat ervoor zorgde dat we nu op deze fijne plek zitten. Onze bestuurder Bart Elenga, de wethouder en bestuurder Gijsbert Buijs van onderwijsorganisatie SPCO LEV waren ook aanwezig. Het was de eer aan wethouder Schotanus om met hulp van de kinderen de bso officieel te openen en het lint door te knippen. Daarna was het tijd om lekker feest te vieren. We dansten, praatten, speelden spelletjes en hadden veel plezier. Zelfs de regen kon de pret niet drukken.

De kinderen speelden een grote rol in de verhuizing

Te beginnen bij de kinderraad die natuurlijk de spannende en interessante gesprekken voerde met onze bestuurder en de wethouder. Maar ook de andere bso-kinderen hielpen bij het verhuisproces. Van het bedenken van een nieuwe naam voor hun bso, tot het verhuizen van spullen van De Bieb naar Onderzeeër toen het zover was. Ook hebben de kinderen hun steentje bijgedragen aan het feest, door samen met de medewerkers de uitnodiging te ontwerpen en hapjes klaar te maken. We vinden het ontzettend gaaf om de kinderen zo van hun zelfstandigheid te zien genieten.