Gastouderopvang

Algemene informatie

Gastouderopvang is een zeer huiselijke en flexibele vorm van kinderopvang. De kinderen worden meestal opgevangen in het huis van de gastouder, met wie je maatwerkafspraken maakt over de gewenste dagen en tijden. Heb je liever dat je kind in zijn eigen vertrouwde omgeving blijft? Dan kun je ook kiezen voor thuisopvang, waarbij de opvangmedewerker bij jou in huis komt. Het gastouderbureau van Junis Kinderopvang vervult een begeleidende en bemiddelende rol tussen gastouder en vraagouder en verzorgt de administratieve taken.

 

Het gastouderbureau

Het gastouderbureau van Junis bestaat uit vier bemiddelingsmedewerkers die allen een pedagogische achtergrond hebben. Zij helpen je graag bij het vinden van een passende gastouder voor je kind(eren), en zijn er ook voor ouders gedurende de rest van de periode. Mocht je ergens mee zitten met betrekking tot de opvang of heb je een pedagogische vraag, dan kun je terecht bij het gastouderbureau. Onze bemiddelingsmedewerkers volgen een uitgebreide intakeprocedure met eventuele nieuwe gastouders, hierbij wordt er goed gekeken naar kwaliteit en de wettelijke eisen waar gastouders aan moeten voldoen. In het Landelijk Register Kinderopvang vind je de GGD-inspectierapporten van ons gastouderbureau.

“Een heel fijn en professioneel team, met een persoonlijke touch” – Kim (gastouder)

Hoe werkt het?

Nadat je telefonisch of per mail hebt aangegeven interesse te hebben in gastouderopvang, belt onze bemiddelingsmedewerker je op om een vrijblijvende afspraak te maken voor een intakegesprek. Zij vertelt onder andere wat gastouderopvang bij Junis inhoudt, wat je kunt verwachten, hoe het proces in zijn werk gaat en wat de kosten zijn. Jullie bespreken de persoonlijke situatie van de kinderen en eventuele specifieke wensen van jullie kant. Vervolgens zoeken wij een passende gastouder binnen onze organisatie.

Opvang bij afwezigheid gastouder

Als je vertrouwde gastouder een keertje niet kan, denken we mee over passende oplossingen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je gastouder in een andere periode dan jij op vakantie gaat. Het is dan erg fijn als de kinderopvang wel kan doorgaan. De bemiddelingsmedewerker denkt met jullie mee over wat het beste bij jullie past. Dit kan een vervangende gastouder zijn of kinderopvang op een van onze locaties. Zo weet je dat je kind altijd op een fijne plek terecht kan.

Wil je meer weten? Vraag het ons gerust!

Je kunt ons bereiken via het telefoonnummer 0172 – 42 48 24 of per e-mail via gastouderbureau@junis.nl