Home / Locaties / Amarant
Welkom bij

Amarant

Bij kindercentrum Amarant in basisschool De Stromen (Lupinesingel) is van alles te doen!

Type opvang
Peuteropvang Meer info
Buitenschoolse opvang Meer info
Leeftijdscategorie
4 - 13 jaar
2 - 4 jaar
Scholen
An Noer, Het Startblok, De Stromen (Batenstein), De Weerklank, De Stromen (Lupinesingel)
Registratienummers
Klik op registratienummer voor ons laatste inspectierapport
Unieke kenmerken
  • Opvang van 4 tot 13 jaar
  • Groene omgeving
  • Kookworkshops
Interesse?

Schrijf je vrijblijvend in of klik op "info aanvragen" en vul je gegevens in, dan nemen we binnen vijf werkdagen persoonlijk contact met je op.

Delen

Wist je dat kindercentrum Amarant een eigen kookclub heeft? Bij Kookclub Puur Natuur maken we de lekkerste, soms onbekende hapjes! Maar er is nog veel meer te doen bij Amarant! Zo knutselen we ook graag of gaan we lekker naar buiten de natuur in of om te sporten.

Peuteropvang Amarant

Peuteropvang is een goede voorbereiding op de basisschool. Het contact met andere kinderen en met de medewerkers op de groep, talenten ontdekken, grenzen verkennen en spelenderwijs oefenen met spraak en taal: eigenlijk maken de peuters al op jonge leeftijd kennis met wat zij later ook op school tegenkomen. In en bij de speelzaal is er voldoende ruimte om te klimmen, te fietsen, te rennen en spellen te doen. Daarnaast zijn we vaak ook creatief bezig met bijvoorbeeld verf, zand of klei.

Op iedere groep voor peuteropvang werken we met een VE-programma (of VVE). VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Het is bedoeld om alle kinderen gelijke ontwikkelingskansen te bieden. Zij groeien in hun sociale vaardigheden en mogen in een veilige omgeving oefenen met taal- en spraakvaardigheden. Daarbij staat het plezier voorop.

De BSO

BSO Amarant bevindt zich aan de achterzijde van basisschool De Stromen (Lupinesingel) waar kinderen de beschikking hebben over een moestuin en een groot sportveld. Er zijn twee speeltuinen, een voor de jonge kinderen en een voor de oudere kinderen. Voor ieder kind wat wils!

Kookclub Puur Natuur

In de ruime keuken van de BSO van Amarant is kookclub Puur Natuur wekelijks actief! Wij beschikken onder andere over een moestuin, een mooie keuken en divers kookgerei. We koken veel met de kinderen en maken samen de meest heerlijke gerechten. Zaaien, planten, schoffelen, harken, oogsten en vervolgens proeven en bereiden is een van de manieren waarop we de kinderen willen laten zien hoe groente, fruit en kruiden groeien en bloeien.

Na het oogsten bereiden we het eten. Met de kookclub dagen wij de kinderen uit om bekende en onbekende gerechten op een gezonde manier te bereiden. Kookclub Puur Natuur werkt uitsluitend met onbewerkte producten zoals verse groente en fruit, volkoren speltmeel, boekweitmeel en natuurlijke suikers zoals honing, agavesiroop en ahornsiroop.

Buitenschoolse opvang
Maandag          15.15 – 18.30
Dinsdag          15.15 – 18.30
Donderdag          15.15 – 18.30

Op woensdag en vrijdag is er buitenschoolse opvang bij Kindercentrum Jip en Janneke.

In de vakanties zijn de kinderen van BSO Amarant op maandag, dinsdag en donderdag bij BSO Flierefluiters. Op woensdag en vrijdag is er vakantieopvang bij Kindercentrum Jip en Janneke.

Peuteropvang
Maandag            08.15 – 12.15
Dinsdag            08.15 – 12.15
Donderdag            08.15 – 12.15
Vrijdag            08.15 – 12.15

Adres
Lupinesingel 11
2403 CM Alphen aan den Rijn

Telefoonnummer servicebureau
0172 – 424 824

Clustermanager
Manja van Hengel
hengel@junis.nl

Clustercoördinator
Mandy Eymael
eymael@junis.nl

Pedagogisch werkplan
Het pedagogisch werkplan van de locatie kun je via onze klantenservice of de clustermanager opvragen.

Iedere buitenschoolse opvang heeft in schoolweken en tijdens de vakantieopvang zijn eigen activiteitenaanbod, afgestemd op de wensen en het ontwikkelingsniveau van de groep. Wil je weten wat voor leuks er op het programma staat bij de BSO? De pedagogisch medewerkers van de groep plaatsen het activiteitenprogramma in jouw agenda in het Ouderportaal. Ben je nieuwsgierig naar zo’n activiteitenprogramma? Kijk dan bij vakantieopvang naar het voorbeeldprogramma.

Vakantiekaart
Heeft jouw kind een vakantiekaart? Geef dan de gewenste vakantiedagen uiterlijk twee weken voor start van de vakantie aan ons door via het Ouderportaal.

Komt jouw kind het gehele jaar naar de opvang (Compleet pakket)? Dan gaan we er vanuit dat je kind op de reguliere dagen aanwezig is. Je hoeft je dan niet aan te melden. Komt je kind een dag niet? Geef dit dan uiterlijk twee weken voor de afwezige dag aan ons door. We kunnen dan het vakantieprogramma en onze personeelsplanning goed afstemmen. Daarnaast ontvang je afwezigheidstegoed voor de dag(en) dat jouw kind niet op de BSO is geweest.

Vraag meer informatie aan

Persoonlijk kinderopvangadvies

* Verplichte velden

Op deze locatie

Peuteropvang

Bij de peuteropvang van Junis, ook wel bekend als peuterspeelzaal, kunnen kinderen van 2 tot 4 jaar spelen, ontdekken en vriendjes maken. De kinderen leren om samen te delen en te spelen en krijgen daarbij een extra steuntje in de rug bij de ontwikkeling van hun spraak- en taalvaardigheden. Zo worden zij op een leuke, gevarieerde en uitdagende manier voorbereid op de basisschool.

Op deze locatie

Buitenschoolse opvang

Voor kinderen van 4 tot 13 jaar biedt Junis Kinderopvang verschillende vormen van buitenschoolse opvang (BSO). BSO is kinderopvang buiten schooltijden. Dit kan zijn voor schooltijd, tussen de middag, na schooltijd en in de vakanties. Er is van alles te doen bij de BSO! Zo gaan we bijvoorbeeld koken, knutselen, sporten of een activiteit doen die de kinderen bedacht hebben.

Over ons

40 jaar ervaring in de kinderopvang

Onze enthousiaste medewerkers staan altijd klaar om er samen met jouw kind een leuke dag van te maken. Zo kun je als ouder met een gerust hart je werk en gezin combineren.

  • Altijd een locatie bij jou in de buurt
  • Stijlvolle inrichting en mooie buitenruimtes
  • Ouders waarderen ons met een 8,1!
Contact

Wil je nog iets weten? Vraag het ons gerust!

We bespreken jullie wensen en kijken samen naar de mogelijkheden die het best bij jullie gezin passen.