Welkom bij

De Ontdekkers

Bij het centrum van Alphen in basisschool Het Palet vind je bso De Ontdekkers. We hebben verschillende themahoeken waaruit je kan kiezen wat je wilt doen. Buiten op het schoolplein of in de gymzaal kunnen we rennen, spelletjes spelen en sportactiviteiten doen. We ontdekken elke dag iets nieuws bij De Ontdekkers!

Over deze locatie

Bso De Ontdekkers is een heerlijke plek om na school nieuwe dingen uit te proberen. In de themahoeken heb je genoeg spullen om je uit te leven. Aan de houten knutseltafel maken we creatieve kunstwerken en in de keuken maken we lekkere gerechten klaar. Na schooltijd kunnen we onze energie kwijt in de gymzaal. We gaan ook graag naar buiten. We spelen vaak op het schoolplein of bezoeken de speeltuinvereniging in de buurt.

Vroeg uit de veren?

Kom vóór schooltijd naar onze ontbijtclub! De Ontdekkers biedt niet alleen opvang na schooltijd. Je kunt ook ’s ochtends bij ons terecht. We eten dan een gezond ontbijt en spelen totdat het tijd is om naar de klas te gaan.

Iedere dag is anders

neem een kijkje!

“Lekker voetballen op het plein of knutselen binnen aan tafel, genoeg te doen op bso De Ontdekkers!”

Melissa, clustercoördinator bij Junis
Praktische informatie De Ontdekkers

Leeftijd: 4 – 13 jaar
Scholen: Het Palet
Extra diensten: ontbijtclubvakantieopvang
LRK-nummer: 581177885
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Bso
Maandag, dinsdag en donderdag: 14:45 – 18:30 uur
Woensdag en vrijdag: 12:30 – 18:30 uur

Vakantieopvang
Maandag, dinsdag en donderdag: 07:30 – 18:30 uur
Woensdag en vrijdag: 07:30 – 18:30 uur bij Zeester.

Ontbijtclub*
Maandag tot en met vrijdag: 07:30 uur – begin school

*Zijn jullie vroeg uit de veren? Neem contact op met onze klantenservice voor de ontbijtclub vanaf 07:00 uur!

Zo kun je ons bereiken

Adres

Javastraat 5
2405 CS Alphen aan den Rijn

Contact

Wil je meer informatie over deze locatie of een persoonlijk opvangadvies? Bel dan onze klantenservice op 0172 74 58 50 of vraag een adviesgesprek aan.

Meer informatie?

Appeltje eitje!

De wet geldt alleen voor formele opvang, geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang:
• Kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar;
• Peuteropvang voor twee- tot vierjarigen;
• Buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen (incl. voorschoolse opvang en vakantieopvang);
• Gastouderopvang via een gastouderbureau.
N.B. Tussenschoolse opvang (ook wel bekend als overblijf) valt niet onder deze wetgeving en geeft dus geen recht op Kinderopvangtoeslag.

Je kunt je kind inschrijven voor de buitenschoolse opvang vanaf de derde verjaardag van het kind.

Dat kan verschillen per locatie. De medewerkers van de afdeling Klantenservice informeren je graag over de opvangmogelijkheden op de locatie van jouw keuze.

Dit verschilt per locatie en soms per groep. Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat je je kind zo snel mogelijk inschrijft. Je kunt dit online doen via de website, of door te bellen met de klantenservice via 0172 – 74 58 50.

Momenteel is er veel vraag naar kinderopvang, waardoor ook de wachttijden zijn opgelopen. Bij een nieuwe aanvraag nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Binnen een maand kunnen we je laten weten of en binnen welke termijn er naar verwachting een plaats beschikbaar is. Is er geen plaats, dan kunnen we je aanmelding op de wachtlijst houden. We nemen dan ongeveer eens per vijf maanden contact met je op om je laten weten wat de status is, en om jou te vragen of je nog interesse of wijzigingen hebt.

Ja, je kan via het ouderportaal extra dagen aanvragen. Houd er rekening mee dat aangevraagde dagen niet kunnen worden betaald met je opgebouwde tegoed als deze buiten de 40 weken vallen.
Bij de BSO is het mogelijk om een vakantiekaart op te nemen in je contract. Hiervoor kan je zelf bepalen hoeveel vakantiedagen je wenst af te nemen op jaarbasis, met een minimum van vijf dagen. De kosten worden verdeeld over twaalf maanden en kunnen meegenomen worden in je kinderopvangtoeslag.

Bij de basisscholen die op loopafstand van de buitenschoolse opvang liggen, komen de pedagogisch medewerkers de kinderen lopend van school halen.
Voor de basisscholen die verder weg liggen van de bso, zet Junis Kinderopvang eigen (fiets)busjes in en/of heeft Junis Kinderopvang afspraken gemaakt met een taxibedrijf. Junis Kinderopvang informeert het taxibedrijf over de op te halen kinderen. Met de scholen zijn afspraken gemaakt over de opstappunten bij de school.
Het is belangrijk dat de leerkracht van je kind ervan op de hoogte is op welke manier jouw kind naar de bso gaat. Samen zorgen we er dan voor dat alle kinderen veilig aankomen bij de buitenschoolse opvang.

Kom je er niet uit?

Laten we het samen uitvogelen