Welkom bij

IKC Klimboom

IKC Klimboom is een bruisend en modern integraal kindcentrum (Dalton) in het hart van Zoetermeer. Hier werken Junis en OPOZ-Daltonbasisschool al tientallen jaren samen. Kinderopvang, voorschoolse opvang, onderwijs en naschoolse opvang gaan naadloos in elkaar over. Voor alle kinderen valt er veel te beleven!

Over deze locatie

In bijna 30 jaar is de basisschool samen met kinderopvang gegroeid naar een bruisend, modern integraal kindcentrum: IKC Klimboom. We zijn gecertificeerd Dalton IKC  kinderopvang en onderwijs.

Er zijn groepen voor 0-4 jaar, 0-2 jaar en 2-4 jaar. Binnen is er een breed aanbod van speelgoed. Buiten spelen we in onze fijne eigen buitenruimte. We gaan er ook graag op uit. Bijvoorbeeld naar het Buytenpark, de bibliotheek of bij de dieren kijken in het tuincentrum.

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VE)

Bij IKC Klimboom werken we met een VE-programma. Met passende taal- en ontwikkelingsondersteuning geven wij kinderen, in kleine groepen een stevige basis voor een goede start op de basisschool.

Van alles te doen op de BSO!

Na schooltijd lopen de kinderen binnendoor naar de BSO. Elke dag is er een activiteitenprogramma voorbereid. Knutselen, sporten we in de gymzaal of op het plein. Koken en bakken. Even relaxen met een boekje kan natuurlijk ook.

Meer weten over Dalton IKC Klimboom? Neem een kijkje op de website!

Iedere dag is anders

neem een kijkje!

“Mooie grote locatie, waar de Dalton waarden centraal staan.”

Nastascha, clustermanager bij Junis
Praktische informatie IKC Klimboom

Leeftijd: 4 – 13 jaar
Extra diensten: ontbijtclub, vakantieopvang
Scholen: IKC Klimboom, IKC Buytenkans
LRK-nummer: 808238826
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Kinderdagverblijf
Maandag tot en met vrijdag: 07:00 – 18:30 uur

BSO
Maandag, dinsdag en donderdag: 14:30 – 18:30 uur
Woensdag: 12:15 – 18:30 uur
Vrijdag: 12:00 – 18:30 uur

Vakantieopvang
Maandag tot en met vrijdag: 07:00 – 18:30 uur

Ontbijtclub
Maandag tot en met vrijdag: 07:00 uur – aanvang school

Zo kun je ons bereiken

Adres

Nesciohove 105-107
2726 BL Zoetermeer

Contact

Wil je meer informatie over deze locatie of een persoonlijk opvangadvies? Bel dan onze klantenservice op 0172 74 58 50 of vraag een adviesgesprek aan.

Meer informatie?

Appeltje eitje!

De wet geldt alleen voor formele opvang, geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang:
• Kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar;
• Peuteropvang voor twee- tot vierjarigen;
• Buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen (incl. voorschoolse opvang en vakantieopvang);
• Gastouderopvang via een gastouderbureau.
N.B. Tussenschoolse opvang (ook wel bekend als overblijf) valt niet onder deze wetgeving en geeft dus geen recht op Kinderopvangtoeslag.

Je kunt je kind inschrijven voor het kinderdagverblijf zodra de verwachte geboortedatum bekend is. De medewerkers van de afdeling Klantenservice nemen dan contact met je op om de mogelijkheden voor je zoon of dochter te bespreken. Plaatsing kan ingaan bij de leeftijd van 6 weken.

Je kunt je kind inschrijven voor de buitenschoolse opvang vanaf de derde verjaardag van het kind.

Dat kan verschillen per locatie. De medewerkers van de afdeling Klantenservice informeren je graag over de opvangmogelijkheden op de locatie van jouw keuze.

Dit verschilt per locatie en soms per groep. Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat je je kind zo snel mogelijk inschrijft. Je kunt dit online doen via de website, of door te bellen met de klantenservice via 0172 – 74 58 50.

Momenteel is er veel vraag naar kinderopvang, waardoor ook de wachttijden zijn opgelopen. Bij een nieuwe aanvraag nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Binnen een maand kunnen we je laten weten of en binnen welke termijn er naar verwachting een plaats beschikbaar is. Is er geen plaats, dan kunnen we je aanmelding op de wachtlijst houden. We nemen dan ongeveer eens per vijf maanden contact met je op om je laten weten wat de status is, en om jou te vragen of je nog interesse of wijzigingen hebt.

Ja, je kan via het ouderportaal extra dagen aanvragen. Houd er rekening mee dat aangevraagde dagen niet kunnen worden betaald met je opgebouwde tegoed als deze buiten de 40 weken vallen.
Bij de BSO is het mogelijk om een vakantiekaart op te nemen in je contract. Hiervoor kan je zelf bepalen hoeveel vakantiedagen je wenst af te nemen op jaarbasis, met een minimum van vijf dagen. De kosten worden verdeeld over twaalf maanden en kunnen meegenomen worden in je kinderopvangtoeslag.

Bij de basisscholen die op loopafstand van de buitenschoolse opvang liggen, komen de pedagogisch medewerkers de kinderen lopend van school halen.
Voor de basisscholen die verder weg liggen van de bso, zet Junis Kinderopvang eigen (fiets)busjes in en/of heeft Junis Kinderopvang afspraken gemaakt met een taxibedrijf. Junis Kinderopvang informeert het taxibedrijf over de op te halen kinderen. Met de scholen zijn afspraken gemaakt over de opstappunten bij de school.
Het is belangrijk dat de leerkracht van je kind ervan op de hoogte is op welke manier jouw kind naar de bso gaat. Samen zorgen we er dan voor dat alle kinderen veilig aankomen bij de buitenschoolse opvang.

Kom je er niet uit?

Laten we het samen uitvogelen