Home / Locaties / Poespas
Welkom bij

Poespas

Kindercentrum PoesPas biedt PeuterStart voor kinderen van 2 tot 4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar.

Type opvang
PeuterStart Meer info
Buitenschoolse opvang Meer info
Leeftijdscategorie
2 - 4 jaar
4 - 8 jaar
Scholen
Alphense Montessorischool, Op Maat, J.P. Sweelinckschool, De Mare (Meteoorlaan)
Registratienummers
Klik op registratienummer voor ons laatste inspectierapport
Unieke kenmerken
  • Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)
  • Atelier
  • Gymzaal
Meer informatie?

Neem contact op met onze afdeling Klantenservice. Bel 0172 – 74 58 50 of mail naar klantenservice@junis.nl.

Delen

In de Montessorischool hebben we onze eigen ruimte ter beschikking waar we ’s ochtends PeuterStart bieden en ’s middags de BSO plaatsvindt. Ook kunnen we in de school gebruik maken van het atelier. Hier kunnen de kinderen zich heerlijk creatief uitleven. Kindercentrum PoesPas straalt huiselijkheid uit, er is een mooie niet werkende openhaard en er zijn gezellige hoekjes waar de kinderen kunnen rusten, een boekje lezen of iets kunnen bouwen.

Buitenspelen kan op het middenbouw-plein. Het plein is omringd door bomen en de kinderen kunnen gebruik maken van de klimrekken op het plein. Mocht het minder lekker weer zijn om buiten te spelen dan kunnen zij terecht in de speelzaal.

Ontbijtclub
Voor leerlingen van de Sweelinckschool, Op Maat, basisschool De Mare en de Montessorischool is er vanaf half 8 ontbijtclub bij PoesPas. Dit is opvang voordat de school begint. Een rustige start voor kinderen. Ze krijgen een ontbijt aangeboden, kunnen er spelen en ontspannen aan de dag beginnen. Onze pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat ze veilig en op tijd op school zijn.

PeuterStart
Op onze PeuterStart-groep zijn kinderen van 2 tot 4 jaar van harte welkom om een paar uur per week met elkaar te spelen. Samen spelen is voor alle kinderen belangrijk. Spelenderwijs ontdekken zij de wereld om zich heen en leren zij ook hun eigen mogelijkheden kennen. Bij PeuterStart werken we met een VVE-programma. VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Het is bedoeld om alle kinderen gelijke ontwikkelingskansen te bieden. Met passende taal- en ontwikkelingsondersteuning geven wij deze kinderen in kleine groepen een stevige basis voor een goede start op de basisschool.

PeuterStart
Maandag         08.30 – 12.00
Dinsdag         08.30 – 12.00
Donderdag         08.30 – 12.00

 

Buitenschoolse opvang
Maandag         14.45 – 18.30
Dinsdag         14.45 – 18.30
Woensdag         11.30 – 18.30
Donderdag         14.45 – 18.30
Vrijdag         11.45 – 18.30

 

Vakantieopvang
Maandag         07.30 – 18.30
Dinsdag         07.30 – 18.30
Woensdag         07.30 – 18.30
Donderdag         07.30 – 18.30
Vrijdag         07.30 – 18.30

 

Ontbijtclub
Maandag         07.30 – aanvang op school
Dinsdag         07.30 – aanvang op school
Donderdag         07.30 – aanvang op school
Vrijdag         07.30 – aanvang op school

Op woensdag is er voorschoolse opvang bij Buitengewoon.

Heb je interesse in ontbijtclub vanaf 7.00 uur? Laat het ons weten!

Adres
Preludeweg 15
2402 HB Alphen aan den Rijn

E-mailadres
poespas@junis.nl

Telefoonnummer servicebureau
0172 – 424 824

Facebook
JunisPoespas

Clustermanager
Nathalia Bartelds
bartelds@junis.nl

Clustercoördinator
Carola van Gorkum
gorkum@junis.nl

Pedagogisch werkplan
Het pedagogisch werkplan van de locatie kun je via onze klantenservice of de clustermanager opvragen.

Voorjaarsvakantie (25 feb t/m 1 maart)

Komt jouw kind het gehele jaar naar de opvang (Junis Compleet)? Dan gaan we er vanuit dat je kind op de reguliere dagen aanwezig is. Je hoeft je dan niet aan te melden. Gaan jullie op vakantie of wil je een dag ruilen? Geef dit dan door op de locatie.

Voor kinderen van 4-6 jaar vindt het programma in de voorjaarsvakantie op alle dagen plaats bij BSO Poespas. Voor kinderen van 7 jaar en ouder hebben we het vakantieprogramma georganiseerd bij Kindercentrum De Lapjeskat.

Krokusjes en Carnaval! We hebben er zin in :-)

 

Ik wil mij voor deze vakantie aanmelden!

Week 09
Ochtend
Middag
25-02-2019

 ‘O sole mio’

Eerst toveren we ons met onze zelfgemaakte koksmutsen om tot pizzabakkers en dan gaan we aan de slag.… Wat een lekkere pizza’s gaan we maken!

Spelletjes marathon.

Een gezellige spelletjesmiddag met voor ieder wat wils en waarbij het vooral om de lol gaat!

26-02-2019

De natuur komt weer in actie. (natuur workshop)

Met onze natuurgids gaan we weer een kijkje nemen in de natuur. Hoe bouwt zo’n klein vogeltje eigenlijk een nest? Hoe gaat een mannetje op zoek naar een vrouwtje? Samen gaan we op zoek naar de eerste tekenen van de lente! Ook gaan we kijken naar de knappe (bloem)knoppen… Waar komen straks al die blaadjes toch vandaan?

Afhankelijk van de kindaantallen kan het programma ook in de middag plaatsvinden.

Bij slecht weer kan voor een alternatief programma op locatie gekozen worden.

Bollen in een potje.

De naam van de vakantie verraadt al een beetje welke bloembollen wij gaan planten in onze zelfgemaakte plantenhanger. Weet jij het al? Ja hoor, het is de Krokus!

27-02-2019

Wat staat er nu toch op mijn bordje??

Hoe leuk is het om je boterham, een taartje of een beschuitje te eten van je zelf versierde bordje. Wat komt er op te staan? Een voetbal, jezelf, een taartje of toch iets anders?? Vanmiddag versier je jouw eigen bordje.

Op naar Parkvilla!

Lekker chillen bij een film bij Parkvilla. Hoe leuk is dat!

Let op: de kinderen zijn pas rond 17.15 uur terug op de BSO. Voor vragen, contact de pedagogisch medewerkers op de groep.

 

28-02-2019

Een stoere rugby-les! (sport-workshop)

Op een leuke en vriendelijke manier krijgen we vandaag rugby-les. Het klinkt misschien een beetje als een spannende sport, maar je zult je verbazen hoe leuk het is…voor jongens én meisjes ;-).

Doe je kleren aan waar je je makkelijk in kunt bewegen en neem je gymschoentjes mee?

Schilderij á la natuur

Hoewel het nog winter is, maken de bomen zich nu al klaar voor de lente. Vanmiddag gaan we zelf met verf, touw én popcorn een schilderij maken van bomen met bloemknoppen.

01-03-2019

Lekkere koekebakker die je bent!

Vandaag komen de heerlijkste geuren uit de oven van onze BSO. Koekjes maken, koekjes bakken en koekjes inpakken in jouw eigen gemaakte koektrommeltje…nou ja, beter gezegd: koekdoosje.

Wie ben jij achter dat masker??

Dit weekend begint een groot feest: carnaval! Ben jij er al klaar voor? Met je eigen carnavalsmasker ben jij zometeen onherkenbaar verkleed.

Plan je rondleiding!

Rondleiding

* Verplichte velden

Op deze locatie

PeuterStart

PeuterStart is een plek voor kinderen van 2 tot 4 jaar om te spelen en ontdekken. De kinderen maken kennis met veelzijdige spellen en materialen die thuis niet altijd voorhanden zijn en leren om samen te delen en te spelen. Bovendien krijgen zij een extra steuntje in de rug om hun spraak- en taalvaardigheden te ontwikkelen. Zo worden zij op een leuke, gevarieerde en uitdagende manier voorbereid op de basisschool.

Op deze locatie

Buitenschoolse opvang

Voor kinderen van 4 tot 13 jaar biedt Junis Kinderopvang verschillende vormen van buitenschoolse opvang (BSO). BSO is kinderopvang buiten schooltijden. Dit kan zijn voor schooltijd, tussen de middag, na schooltijd en in de vakanties. Er is van alles te doen bij de BSO! Zo gaan we bijvoorbeeld koken, knutselen, sporten of een activiteit doen die de kinderen bedacht hebben.

Over ons

Ruim 35 jaar ervaring in de kinderopvang

Onze enthousiaste medewerkers staan altijd klaar om er samen met jouw kind een leuke dag van te maken. Zo kun je als ouder met een gerust hart je werk en gezin combineren.

  • Altijd een locatie bij jou in de buurt
  • Stijlvolle inrichting en mooie buitenruimtes
  • Ouders waarderen ons met een 8,1!
Contact

Wil je nog iets weten? Vraag het ons gerust!

We bespreken jullie wensen en kijken samen naar de mogelijkheden die het best bij jullie gezin passen.