Welkom bij

Poespas

Kindercentrum Poespas zit in de Alphense Montessorischool. Die vind je in de Componistenbuurt van de wijk Ridderveld. Wij hanteren de Montessori werkwijze. Dit betekent dat we de ontwikkeling van het kind volgen en daarop inspelen. We stimuleren elk kind om in eigen tempo en op eigen manier de wereld te ontdekken.

Over deze locatie

We werken nauw samen met de Montessorischool. We hebben dezelfde visie en leswijze. Bij ons zie je dat bijvoorbeeld terug in het activiteitenprogramma. Die maken we zo, dat de kinderen zelf kunnen kiezen wat ze op die dag willen doen. Vaak zie je dat de activiteiten op een dag vast staan. Bij Poespas maken de kinderen hun eigen planning. We gaan uit van de interesses en behoeften van de kinderen. Wij dagen ze uit en geven hen een duwtje in de rug als ze het nodig hebben.

In de school hebben we onze eigen ruimte. ’s Ochtends is de peuteropvang daar voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Op de peuteropvang geven we ook voorschoolse educatie. Na schooltijd komen de bso-kinderen spelen. We mogen ook de gymzaal van de school gebruiken en spelen op het schoolplein van de middenbouw.

Start de dag met onze ontbijtclub

Poespas heeft ook een ontbijtclub. Leerlingen van de Sweelinckschool, Op Maat en basisschool De Mare zijn dan ook welkom. Voor schooltijd beginnen we de dag bij Poespas door samen te ontbijten. Daarna spelen we nog even totdat het tijd is om samen naar school te gaan.

Iedere dag is anders

neem een kijkje!

“Poespas, voor je kind een 2de (t)huis!”

Lonneke, clustermanager bij Junis
Praktische informatie Poespas

Leeftijd: 2 – 4 jaar
LRK-nummer: 302663812
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Leeftijd: 4 – 13 jaar
Extra diensten: ontbijtclub, vakantieopvang
Scholen: Alphense Montessorischool
LRK-nummer: 150835814
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Peuteropvang
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag: 08:30 – 12:30 uur

Bso
Maandag, dinsdag en donderdag: 14:15 – 18:30 uur
Woensdag: 11:30 – 18:30 uur
Vrijdag: 11:45 – 18:30 uur

Vakantieopvang*
Maandag tot en met vrijdag: 07:30 – 18:30 uur

Ontbijtclub*
Maandag tot en met vrijdag: 07:30 – aanvang school

*Zijn jullie vroeg uit de veren? Neem contact op met onze klantenservice voor ontbijtclub of vakantieopvang vanaf 07:00 uur!

Zo kun je ons bereiken

Adres

Preludeweg 15
2402 HB Alphen aan den Rijn

Contact

Wil je meer informatie over deze locatie of een persoonlijk opvangadvies? Bel dan onze klantenservice op 0172 74 58 50 of vraag een adviesgesprek aan.

Meer informatie?

Appeltje eitje!

De wet geldt alleen voor formele opvang, geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang:
• Kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar;
• Peuteropvang voor twee- tot vierjarigen;
• Buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen (incl. voorschoolse opvang en vakantieopvang);
• Gastouderopvang via een gastouderbureau.
N.B. Tussenschoolse opvang (ook wel bekend als overblijf) valt niet onder deze wetgeving en geeft dus geen recht op Kinderopvangtoeslag.

Je kunt je kind inschrijven voor de buitenschoolse opvang vanaf de derde verjaardag van het kind.

Je kunt je kind inschrijven voor peuteropvang vanaf de eerste verjaardag van het kind.

Dat kan verschillen per locatie. De medewerkers van de afdeling Klantenservice informeren je graag over de opvangmogelijkheden op de locatie van jouw keuze.

Dit verschilt per locatie en soms per groep. Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat je je kind zo snel mogelijk inschrijft. Je kunt dit online doen via de website, of door te bellen met de klantenservice via 0172 – 74 58 50.

Momenteel is er veel vraag naar kinderopvang, waardoor ook de wachttijden zijn opgelopen. Bij een nieuwe aanvraag nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Binnen een maand kunnen we je laten weten of en binnen welke termijn er naar verwachting een plaats beschikbaar is. Is er geen plaats, dan kunnen we je aanmelding op de wachtlijst houden. We nemen dan ongeveer eens per vijf maanden contact met je op om je laten weten wat de status is, en om jou te vragen of je nog interesse of wijzigingen hebt.

Ja, je kan via het ouderportaal extra dagen aanvragen. Houd er rekening mee dat aangevraagde dagen niet kunnen worden betaald met je opgebouwde tegoed als deze buiten de 40 weken vallen.
Bij de BSO is het mogelijk om een vakantiekaart op te nemen in je contract. Hiervoor kan je zelf bepalen hoeveel vakantiedagen je wenst af te nemen op jaarbasis, met een minimum van vijf dagen. De kosten worden verdeeld over twaalf maanden en kunnen meegenomen worden in je kinderopvangtoeslag.

Bij de basisscholen die op loopafstand van de buitenschoolse opvang liggen, komen de pedagogisch medewerkers de kinderen lopend van school halen.
Voor de basisscholen die verder weg liggen van de bso, zet Junis Kinderopvang eigen (fiets)busjes in en/of heeft Junis Kinderopvang afspraken gemaakt met een taxibedrijf. Junis Kinderopvang informeert het taxibedrijf over de op te halen kinderen. Met de scholen zijn afspraken gemaakt over de opstappunten bij de school.
Het is belangrijk dat de leerkracht van je kind ervan op de hoogte is op welke manier jouw kind naar de bso gaat. Samen zorgen we er dan voor dat alle kinderen veilig aankomen bij de buitenschoolse opvang.

Kom je er niet uit?

Laten we het samen uitvogelen