Welkom bij

Speelvijver

Vlakbij de Willibrord Miland School en de Prinses Beatrixschool in de Dronenwijk vind je Kindercentrum Speelvijver. Speelvijver biedt opvang voor kinderen van 2-6 jaar. Spelen op de peutergroep of koken op de BSO: we ontdekken elke dag iets nieuws bij Speelvijver!

Over deze locatie

Voor schooltijd starten we bij Speelvijver de dag met onze ontbijtclub. We ontbijten samen en spelen nog even totdat het tijd is om naar de klas te gaan. Bij de peuteropvang kunnen kinderen van 2 tot 4 jaar bij ons spelen, leren, ontwikkelen en vriendjes maken. Ook bieden we voorschoolse educatie aan bij Speelvijver.

Op de BSO

Kinderen tussen de 4 en 6 jaar kunnen koken, bakken en creatief bezig zijn bij de BSO. Het grote plein zorgt voor genoeg uitdaging voor kinderen van alle leeftijden. Onze BSO werkt ook samen met de stichting Sport en Welzijn. Binnen Bodegraven zorgen zij voor een gevarieerd aanbod op sportief, cultureel en creatief gebied. Wij maken daar regelmatig gebruik van.

Op maandag bieden wij zwemservice aan naar zwembad de Kuil

Een pedagogisch medewerker brengt de kinderen die leszwemmen bij zwembad De Kuil naar het zwembad en blijft bij de zwemles aanwezig. Je kunt je zoon of dochter na afloop van de zwemles bij het zwembad ophalen.

Is jouw kind 7 jaar of ouder? Dan stroomt je kind automatisch door naar BSO Robinson.

 

 

 

 

 

Iedere dag is anders

neem een kijkje!

Praktische informatie Speelvijver

Leeftijd: 2 – 4 jaar
LRK-nummer: 190023557
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Leeftijd: 4 – 6 jaar
Extra diensten: ontbijtclub (4-12 jaar), vakantieopvang
Scholen: Verhoeff-Rollmanschool, Princes Beatrixschool
LRK-nummer: 263855697
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Peuteropvang
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 08:30 – 12:30 uur

BSO
Maandag, dinsdag en donderdag: 14:00 – 18:30 uur
Woensdag en vrijdag: opvang bij BSO Goudmijn

Vakantieopvang*
Maandag, dinsdag en donderdag: 07:30 – 18:30 uur

Ontbijtclub*
Maandag tot en met vrijdag: 07:30 uur – aanvang school

*Zijn jullie vroeg uit de veren? Neem contact op met onze klantenservice voor ontbijtclub of vakantieopvang vanaf 07:00 uur!

Zo kun je ons bereiken

Adres

Vrije Nesse 11
2411 GN Bodegraven

Contact

Wil je meer informatie over deze locatie of een persoonlijk opvangadvies? Bel dan onze klantenservice op 0172 74 58 50 of vraag een adviesgesprek aan.

Meer informatie?

Appeltje eitje!

De wet geldt alleen voor formele opvang, geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang:
• Kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar;
• Peuteropvang voor twee- tot vierjarigen;
• Buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen (incl. voorschoolse opvang en vakantieopvang);
• Gastouderopvang via een gastouderbureau.
N.B. Tussenschoolse opvang (ook wel bekend als overblijf) valt niet onder deze wetgeving en geeft dus geen recht op Kinderopvangtoeslag.

Je kunt je kind inschrijven voor de buitenschoolse opvang vanaf de derde verjaardag van het kind.

Je kunt je kind inschrijven voor peuteropvang vanaf de eerste verjaardag van het kind.

Dat kan verschillen per locatie. De medewerkers van de afdeling Klantenservice informeren je graag over de opvangmogelijkheden op de locatie van jouw keuze.

Dit verschilt per locatie en soms per groep. Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat je je kind zo snel mogelijk inschrijft. Je kunt dit online doen via de website, of door te bellen met de klantenservice via 0172 – 74 58 50.

Momenteel is er veel vraag naar kinderopvang, waardoor ook de wachttijden zijn opgelopen. Bij een nieuwe aanvraag nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Binnen een maand kunnen we je laten weten of en binnen welke termijn er naar verwachting een plaats beschikbaar is. Is er geen plaats, dan kunnen we je aanmelding op de wachtlijst houden. We nemen dan ongeveer eens per vijf maanden contact met je op om je laten weten wat de status is, en om jou te vragen of je nog interesse of wijzigingen hebt.

Ja, je kan via het ouderportaal extra dagen aanvragen. Houd er rekening mee dat aangevraagde dagen niet kunnen worden betaald met je opgebouwde tegoed als deze buiten de 40 weken vallen.
Bij de BSO is het mogelijk om een vakantiekaart op te nemen in je contract. Hiervoor kan je zelf bepalen hoeveel vakantiedagen je wenst af te nemen op jaarbasis, met een minimum van vijf dagen. De kosten worden verdeeld over twaalf maanden en kunnen meegenomen worden in je kinderopvangtoeslag.

Bij de basisscholen die op loopafstand van de buitenschoolse opvang liggen, komen de pedagogisch medewerkers de kinderen lopend van school halen.
Voor de basisscholen die verder weg liggen van de bso, zet Junis Kinderopvang eigen (fiets)busjes in en/of heeft Junis Kinderopvang afspraken gemaakt met een taxibedrijf. Junis Kinderopvang informeert het taxibedrijf over de op te halen kinderen. Met de scholen zijn afspraken gemaakt over de opstappunten bij de school.
Het is belangrijk dat de leerkracht van je kind ervan op de hoogte is op welke manier jouw kind naar de bso gaat. Samen zorgen we er dan voor dat alle kinderen veilig aankomen bij de buitenschoolse opvang.

Kom je er niet uit?

Laten we het samen uitvogelen