Donderdag 27 januari 2022 organiseerde Het Ontwikkellab weer een webinar volledig gericht op ouderschap voor aanstaande en nieuwe ouders. Krachtig ouderschap stond dit keer centraal. De geboorte van een baby is één van de meest bijzondere ervaringen in het leven. Het maakt dat je een nieuwe rol als ouder erbij krijgt. Het ouderschap brengt allerlei mooie en waardevolle momenten en gelukzalige ervaringen. Maar het ouderschap kan ook stress en lastige uitdagingen met zich meebrengen.

Tijdens het webinar ‘krachtig ouderschap’ gaf workshopleider Ellen Buschman ouders handvatten hoe ze met z’n tweeën een goed ouderteam worden én blijven in deze nieuwe periode van hun leven. Het grootste cadeau dat je als ouders aan je kind kunt geven, is namelijk een gelukkige en stabiele relatie tussen de ouders. Belangrijk daarbij is dat je met elkaar blijft communiceren. Zo kun je veel stress en conflicten voorkomen.

Na afloop ontvingen de ouders een aantal werkbladen om thuis mee aan de slag te gaan. De deelnemende ouders waren erg enthousiast over het webinar en gaven aan echt aan de slag te willen gaan met de punten die genoemd werden. Een mooi resultaat van een inspirerend webinar!

Het Ontwikkellab

Kennis delen en elkaar inspireren vinden we bij Junis Kinderopvang erg belangrijk. Onder de naam ‘Het Ontwikkellab’ bieden we daarom regelmatig diverse workshops en webinars aan. Ook een keer een workshop of webinar van ons volgen? Neem een kijkje op de pagina van Het Ontwikkellab op onze website en houd het ouderportaal in de gaten voor nieuwe updates.