Dat opvoeden niet altijd een eenvoudige taak is, is één ding. Wanneer dit ook nog eens in een gezin met gescheiden ouders gebeurt, brengt dit een hoop extra geregel en (mis)communicatie tussen de ouders met zich mee. Dit was in mei het onderwerp van gesprek tijdens het webinar ‘Opvoeden in twee huizen’ van Het Ontwikkellab.

In het webinar werden ouders als co-ouder aangesproken. Bij co-ouderschap gaat het immers over de verdeling van de zorg- en opvoedtaken. Dit wil je voor je kind(eren) zo goed mogelijk uitvoeren. Tijdens de werkvorm ‘Geef me de vijf’ liet workshopleider Daniëlle Bakker-Kluinhaar de ouders stilstaan bij de volgende vragen:

  • Wat doet de co-ouder goed?
  • Wat is de belangrijkste waarde die je wilt meegeven aan je kinderen?
  • Waar erger je je aan als co-ouder?
  • Waar blijf je als co-ouders trouw aan elkaar?
  • Waarin ben je kwetsbaar als co-ouder?

Verder deelde Daniëlle (boeken)tips hoe met co-ouder en kind(eren) het gesprek aan te gaan en afspraken te maken.  Aan het einde van het webinar hadden de deelnemers de mogelijkheid vragen te stellen en tips met elkaar te delen.

Het Ontwikkellab
Kennis delen en elkaar inspireren vinden we bij Junis Kinderopvang erg belangrijk. Onder de naam ‘Het Ontwikkellab’ bieden we daarom regelmatig diverse workshops en webinars aan. Ook een keer een workshop of webinar van ons volgen? Neem een kijkje op de pagina van Het Ontwikkellab op onze website en houd het ouderportaal in de gaten voor nieuwe updates.