Welkom bij

Atlantis

Midden in de wijk Kerk en Zanen, tussen scholen en vlakbij het Europapark vind je kindercentrum Atlantis. We zitten in basisschool De Fontein. Atlantis biedt opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Zandkastelen bouwen op het kinderdagverblijf, peuterzwemmen met de peutergroep of koken op de bso: we ontdekken elke dag iets nieuws bij Atlantis!

Over deze locatie

In de centrale hal spelen we vaak samen spelletjes. We gaan dagelijks even naar buiten voor wat frisse lucht. Op ons grote speelplein kunnen we lekker rondrennen, fietsen of in de zandbak spelen. De peutergroep gaat op donderdagochtend van 10:00 tot 11:00 uur peuterzwemmen in zwembad De Hoorn. Op de bso is genoeg te doen: sporten, koken, een creatieve workshop volgen of gewoon even ontspannen.

Alle opvangvormen onder 1 dak

Atlantis bestaat uit verschillende groepen. Voor de kleinsten hebben we kinderdagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar, gesplitst in groepen van 0 – 2 jaar en 2 – 4 jaar. Ook hebben we peuteropvang voor de 2- tot 4-jarigen en BSO voor kinderen van 4 tot 13 jaar.

 

Iedere dag is anders

neem een kijkje!

“Bij Atlantis werken medewerkers op meerdere groepen. Zo zijn ze echt vertrouwde gezichten voor de kinderen.”

Lonneke, clustermanager bij Junis
Praktische informatie Atlantis

Leeftijd: 2 – 4 jaar
LRK-nummer: 295796923
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Leeftijd: 4 – 13 jaar
Extra diensten: ontbijtclub, vakantieopvang
Scholen: De Fontein, De Wereldwijzer, Het Vianova II, De Meridiaan
LRK-nummer: 230957079
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Kinderdagverblijf*
Maandag tot en met vrijdag: 07:30 – 18:30 uur

Peuteropvang
Maandag tot en met vrijdag: 08:15 – 12:15 uur

Bso
Maandag, dinsdag en donderdag: 14:30 – 18:30 uur
Woensdag en vrijdag: 11:30 – 18:30 uur

Vakantieopvang
Maandag tot en met vrijdag: 07:30 – 18:30 uur

Ontbijtclub*
Maandag tot en met vrijdag: 07:30 uur – aanvang school

*Zijn jullie vroeg uit de veren? Neem contact op met onze klantenservice voor kinderdagverblijf of ontbijtclub vanaf 07:00 uur!

Zo kun je ons bereiken

Adres

De Oude Wereld 52,
2408 JV Alphen aan den Rijn, Netherlands

Contact

Wil je meer informatie over deze locatie of een persoonlijk opvangadvies? Bel dan onze klantenservice op 0172 74 58 50 of vraag een adviesgesprek aan.

Meer informatie?

Appeltje eitje!

De wet geldt alleen voor formele opvang, geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang:
• Kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar;
• Peuteropvang voor twee- tot vierjarigen;
• Buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen (incl. voorschoolse opvang en vakantieopvang);
• Gastouderopvang via een gastouderbureau.
N.B. Tussenschoolse opvang (ook wel bekend als overblijf) valt niet onder deze wetgeving en geeft dus geen recht op Kinderopvangtoeslag.

Je kunt je kind inschrijven voor het kinderdagverblijf zodra de verwachte geboortedatum bekend is. De medewerkers van de afdeling Klantenservice nemen dan contact met je op om de mogelijkheden voor je zoon of dochter te bespreken. Plaatsing kan ingaan bij de leeftijd van 6 weken.

Je kunt je kind inschrijven voor de buitenschoolse opvang vanaf de derde verjaardag van het kind.

Je kunt je kind inschrijven voor peuteropvang vanaf de eerste verjaardag van het kind.

Dat kan verschillen per locatie. De medewerkers van de afdeling Klantenservice informeren je graag over de opvangmogelijkheden op de locatie van jouw keuze.

Dit verschilt per locatie en soms per groep. Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat je je kind zo snel mogelijk inschrijft. Je kunt dit online doen via de website, of door te bellen met de klantenservice via 0172 – 74 58 50.

Momenteel is er veel vraag naar kinderopvang, waardoor ook de wachttijden zijn opgelopen. Bij een nieuwe aanvraag nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Binnen een maand kunnen we je laten weten of en binnen welke termijn er naar verwachting een plaats beschikbaar is. Is er geen plaats, dan kunnen we je aanmelding op de wachtlijst houden. We nemen dan ongeveer eens per vijf maanden contact met je op om je laten weten wat de status is, en om jou te vragen of je nog interesse of wijzigingen hebt.

Ja, je kan via het ouderportaal extra dagen aanvragen. Houd er rekening mee dat aangevraagde dagen niet kunnen worden betaald met je opgebouwde tegoed als deze buiten de 40 weken vallen.
Bij de BSO is het mogelijk om een vakantiekaart op te nemen in je contract. Hiervoor kan je zelf bepalen hoeveel vakantiedagen je wenst af te nemen op jaarbasis, met een minimum van vijf dagen. De kosten worden verdeeld over twaalf maanden en kunnen meegenomen worden in je kinderopvangtoeslag.

Bij de basisscholen die op loopafstand van de buitenschoolse opvang liggen, komen de pedagogisch medewerkers de kinderen lopend van school halen.
Voor de basisscholen die verder weg liggen van de bso, zet Junis Kinderopvang eigen (fiets)busjes in en/of heeft Junis Kinderopvang afspraken gemaakt met een taxibedrijf. Junis Kinderopvang informeert het taxibedrijf over de op te halen kinderen. Met de scholen zijn afspraken gemaakt over de opstappunten bij de school.
Het is belangrijk dat de leerkracht van je kind ervan op de hoogte is op welke manier jouw kind naar de bso gaat. Samen zorgen we er dan voor dat alle kinderen veilig aankomen bij de buitenschoolse opvang.

Kom je er niet uit?

Laten we het samen uitvogelen