Welkom bij

BuitenSpel

BSO BuitenSpel zit bij hockeyclub Alphen aan de Olympiaweg. BuitenSpel is een BSO voor kinderen vanaf 7,5 jaar die van bewegen en sport houden. We zijn veel buiten en sporten met een professionele sportcoach. BuitenSpel is voor alle 7+ kinderen in Alphen aan den Rijn. Is de BSO te ver van school? Dat maakt niets uit, wij halen de kinderen daar op!

Over deze locatie

Bij BSO BuitenSpel zijn we altijd in beweging. We doen veel sport- en outdoor activiteiten op de sportvelden en het scoutingterrein. Het is ook belangrijk dat je een zwemdiploma hebt. We proberen veel nieuwe sporten uit, spelen spelletjes en doen speurtochten. 3 keer per week sporten we onder begeleiding van een professionele sportcoach. Natuurlijk blijven we ook wel eens binnen. Daar hebben we ruimte om creatief te zijn of gewoon even te chillen. We hebben pooltafels, tafeltennistafels en een voetbaltafel om ons ook binnen niet te vervelen.

Vervoer van school of naar training bij BSO BuitenSpel

BuitenSpel is voor alle kinderen vanaf 7,5 jaar in Alphen aan den Rijn. Van sommige scholen is het best een afstand naar de BSO. Dan halen we de kinderen van school met de BSO-bus of met taxivervoer. En zit je kind toevallig op een sport bij ons op het terrein? Wij brengen de kinderen vanaf de BSO ook naar training toe.

 

Iedere dag is anders

neem een kijkje!

Praktische informatie BuitenSpel

Leeftijd: 7,5 – 13 jaar
Extra diensten: vakantieopvang
Scholen: alle scholen uit Alphen
LRK-nummer: 264506960
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

BSO
Maandag, dinsdag en donderdag: 14:15 – 18:30 uur
Woensdag en vrijdag: 11:30 – 18:30 uur

Vakantieopvang*
Maandag tot en met vrijdag: 07:30 – 18:30 uur

*Zijn jullie vroeg uit de veren? Neem contact op met onze klantenservice voor vakantieopvang vanaf 07:00 uur!

Zo kun je ons bereiken

Adres

Olympiaweg 3A, 2406 LG Alphen aan den Rijn

Contact

Wil je meer informatie over deze locatie of een persoonlijk opvangadvies? Bel dan onze klantenservice op 0172 74 58 50 of vraag een adviesgesprek aan.

Meer informatie?

Appeltje eitje!

De wet geldt alleen voor formele opvang, geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang:
• Kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar;
• Peuteropvang voor twee- tot vierjarigen;
• Buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen (incl. voorschoolse opvang en vakantieopvang);
• Gastouderopvang via een gastouderbureau.
N.B. Tussenschoolse opvang (ook wel bekend als overblijf) valt niet onder deze wetgeving en geeft dus geen recht op Kinderopvangtoeslag.

Je kunt je kind inschrijven voor de buitenschoolse opvang vanaf de derde verjaardag van het kind.

Dat kan verschillen per locatie. De medewerkers van de afdeling Klantenservice informeren je graag over de opvangmogelijkheden op de locatie van jouw keuze.

Dit verschilt per locatie en soms per groep. Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat je je kind zo snel mogelijk inschrijft. Je kunt dit online doen via de website, of door te bellen met de klantenservice via 0172 – 74 58 50.

Momenteel is er veel vraag naar kinderopvang, waardoor ook de wachttijden zijn opgelopen. Bij een nieuwe aanvraag nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Binnen een maand kunnen we je laten weten of en binnen welke termijn er naar verwachting een plaats beschikbaar is. Is er geen plaats, dan kunnen we je aanmelding op de wachtlijst houden. We nemen dan ongeveer eens per vijf maanden contact met je op om je laten weten wat de status is, en om jou te vragen of je nog interesse of wijzigingen hebt.

Ja, je kan via het ouderportaal extra dagen aanvragen. Houd er rekening mee dat aangevraagde dagen niet kunnen worden betaald met je opgebouwde tegoed als deze buiten de 40 weken vallen.
Bij de BSO is het mogelijk om een vakantiekaart op te nemen in je contract. Hiervoor kan je zelf bepalen hoeveel vakantiedagen je wenst af te nemen op jaarbasis, met een minimum van vijf dagen. De kosten worden verdeeld over twaalf maanden en kunnen meegenomen worden in je kinderopvangtoeslag.

Bij de basisscholen die op loopafstand van de buitenschoolse opvang liggen, komen de pedagogisch medewerkers de kinderen lopend van school halen.
Voor de basisscholen die verder weg liggen van de bso, zet Junis Kinderopvang eigen (fiets)busjes in en/of heeft Junis Kinderopvang afspraken gemaakt met een taxibedrijf. Junis Kinderopvang informeert het taxibedrijf over de op te halen kinderen. Met de scholen zijn afspraken gemaakt over de opstappunten bij de school.
Het is belangrijk dat de leerkracht van je kind ervan op de hoogte is op welke manier jouw kind naar de bso gaat. Samen zorgen we er dan voor dat alle kinderen veilig aankomen bij de buitenschoolse opvang.

Kom je er niet uit?

Laten we het samen uitvogelen