Buitenschoolse opvang (4 tot 13 jaar)

Voor kinderen van 4 tot 13 jaar biedt Junis Kinderopvang verschillende vormen van buitenschoolse opvang (BSO) in de regio Alphen aan den Rijn, Bodegraven en Zoetermeer.
BSO is kinderopvang buiten schooltijden.

Van alles te doen!
De meest bekende vorm van BSO is de kinderopvang na schooltijd en in de vakanties. Kinderen zijn vrij en moeten zich ook vrij kunnen bewegen en voelen na schooltijd. Iedere BSO-locatie bij Junis is zo ingericht dat kinderen ook daadwerkelijk de ruimte hebben om lekker te kunnen ‘chillen’ of vrij te spelen. Daarnaast is er op elke locatie een gevarieerd activiteitenprogramma waarbij we bijvoorbeeld koken, knutselen, sporten of een activiteit doen die de kinderen bedacht hebben.

Activiteiten worden afgestemd met andere locaties en basisscholen in de buurt. Door die samenwerking verloopt de overgang voor kinderen soepel en ontstaat er één doorgaande, veilige omgeving om te spelen en te leren.

Thema BSO’s
Als ouder wil je je kind laten ontdekken en ervaren. Daarom heeft Junis Kinderopvang ook een aantal thema BSO’s voor kinderen vanaf 8 jaar. Deze BSO’s zijn niet gekoppeld aan een basisschool, maar leggen meer nadruk op een bepaald interessegebied.

Zo hebben we in de regio Alphen aan den Rijn BSO De PaddenPoel. Deze BSO is volledige gericht op natuur.  BSO BuitenSpel staat in het teken van sport en bewegen en Het Avontuur, gelegen in Archeon, heeft als thema verleden-heden-toekomst.

In de regio Zoetermeer richten BSO De Weidemolen en De Speelboederij zich op natuur en is BSO Sprint gericht op sport en bewegen. Bij BSO De Vuurtoren leren de kinderen gevarieerde, gezonde gerechten koken en integraal kindcentrum De Achtsprong heeft een Cultuur BSO waar kinderen o.a. schilderen, muziek maken of toneelspelen.

“Ik hou van uitdagingen”

Pancratius (BSO)

 

Sommige kinderen vinden het heerlijk om de verdieping te zoeken, waar anderen juist een brede belangstelling hebben. Of je kind nu kiest voor een thema BSO of een ‘gewone’ BSO, de pedagogisch medewerkers van Junis Kinderopvang hebben altijd oog voor jouw kind.

Vakantieopvang
Schoolvakanties zijn voor de kinderen altijd heel leuk, maar ouders kunnen niet altijd even makkelijk verlof opnemen. Dan is vakantieopvang een welkome oplossing. Kinderen van 4 tot 13 jaar zijn gedurende de schoolvakanties van harte welkom om mee te doen aan ons gevarieerde activiteitenprogramma.

Ontbijtclub
BSO vóór schooltijd heet bij Junis de Ontbijtclub. Kinderen kunnen voordat de school begint gezellig met elkaar ontbijten. Daarna beginnen zij ontspannen aan de schooldag.

Wil je weten wat de mogelijkheden en opvangtijden zijn van de vakantieopvang en de Ontbijtclub? Neem dan contact met ons op via Klantenservice@junis.nl of 0172 – 42 48 24.

Vind een BSO-locatie bij jou in de buurt!

Over ons

40 jaar ervaring in de kinderopvang

Onze enthousiaste medewerkers staan altijd klaar om er samen met jouw kind een leuke dag van te maken. Zo kun je als ouder met een gerust hart je werk en gezin combineren.

  • Altijd een locatie bij jou in de buurt
  • Stijlvolle inrichting en mooie buitenruimtes
  • Ouders waarderen ons met een 8,1!
Contact

Wil je nog iets weten? Vraag het ons gerust!

We bespreken jullie wensen en kijken samen naar de mogelijkheden die het best bij jullie gezin passen.

Uitgelicht

Opvang met een thema!

Thema

Natuur

Thema

Koken

Thema

Verleden-heden-toekomst

Thema

Sport