Welkom bij

PaddenPoel

In bezoekerscentrum De Veenweiden vind je bso De PaddenPoel. De PaddenPoel is een ‘groene’ bso voor kinderen vanaf 8 jaar. Bij De PaddenPoel zijn we veel buiten in de natuur. Onze bso ligt in een groot natuurgebied en we zorgen voor onze eigen moestuin. Is de bso te ver van school? Dat maakt niets uit, wij halen de kinderen daar op!

Over deze locatie

De PaddenPoel is een bso voor alle kinderen vanaf 8 jaar uit Alphen aan den Rijn. Het is ook belangrijk dat je een zwemdiploma hebt. Wij werken samen met IVN Natuureducatie en zitten samen in bezoekerscentrum De Veenweiden. Dit is de perfecte uitvalsbasis voor verrassende ontdekkingstochten door het veenweidengebied. We leggen bijvoorbeeld survivalparcours af, maken een speurtocht door het bos of zaaien en oogsten groenten in onze eigen moestuin. Ja, we zijn veel buiten. Binnen hebben we gelukkig ook een mooie ruimte waar we kunnen spelen als we dat willen.

Vervoer van school naar De PaddenPoel

De PaddenPoel is voor kinderen vanaf 8 jaar van alle Alphense basisscholen. Kinderen van 8 en 9 jaar halen wij bij school op met een Junis-personenbusje of een taxi. Het is de bedoeling dat kinderen vanaf 10 jaar zo veel mogelijk zelfstandig naar De PaddenPoel komen.

 

 

Iedere dag is anders

neem een kijkje!

Praktische informatie PaddenPoel

Leeftijd: 8 – 13 jaar
Extra diensten: vakantieopvang
Scholen: Alle scholen in Alphen
LRK-nummer: 198286168
Bekijk ons laatste inspectierapport van de GGD

Bso
Maandag, dinsdag en donderdag: 14:45 – 18:30 uur
Woensdag en vrijdag: opvang bij Jip en Janneke

Vakantieopvang
Maandag, dinsdag en donderdag: 07:00 – 18:30 uur
Woensdag en vrijdag: opvang bij Jip en Janneke

Zo kun je ons bereiken

Adres

Burg. Bruins Slotsingel 15
2403 NC Alphen aan den Rijn

Contact

Wil je meer informatie over deze locatie of een persoonlijk opvangadvies? Bel dan onze klantenservice op 0172 74 58 50 of vraag een adviesgesprek aan.

Meer informatie?

Appeltje eitje!

De wet geldt alleen voor formele opvang, geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang:
• Kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar;
• Peuteropvang voor twee- tot vierjarigen;
• Buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen (incl. voorschoolse opvang en vakantieopvang);
• Gastouderopvang via een gastouderbureau.
N.B. Tussenschoolse opvang (ook wel bekend als overblijf) valt niet onder deze wetgeving en geeft dus geen recht op Kinderopvangtoeslag.

Je kunt je kind inschrijven voor de buitenschoolse opvang vanaf de derde verjaardag van het kind.

Dat kan verschillen per locatie. De medewerkers van de afdeling Klantenservice informeren je graag over de opvangmogelijkheden op de locatie van jouw keuze.

Dit verschilt per locatie en soms per groep. Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat je je kind zo snel mogelijk inschrijft. Je kunt dit online doen via de website, of door te bellen met de klantenservice via 0172 – 74 58 50.

Momenteel is er veel vraag naar kinderopvang, waardoor ook de wachttijden zijn opgelopen. Bij een nieuwe aanvraag nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Binnen een maand kunnen we je laten weten of en binnen welke termijn er naar verwachting een plaats beschikbaar is. Is er geen plaats, dan kunnen we je aanmelding op de wachtlijst houden. We nemen dan ongeveer eens per vijf maanden contact met je op om je laten weten wat de status is, en om jou te vragen of je nog interesse of wijzigingen hebt.

Ja, je kan via het ouderportaal extra dagen aanvragen. Houd er rekening mee dat aangevraagde dagen niet kunnen worden betaald met je opgebouwde tegoed als deze buiten de 40 weken vallen.
Bij de BSO is het mogelijk om een vakantiekaart op te nemen in je contract. Hiervoor kan je zelf bepalen hoeveel vakantiedagen je wenst af te nemen op jaarbasis, met een minimum van vijf dagen. De kosten worden verdeeld over twaalf maanden en kunnen meegenomen worden in je kinderopvangtoeslag.

Bij de basisscholen die op loopafstand van de buitenschoolse opvang liggen, komen de pedagogisch medewerkers de kinderen lopend van school halen.
Voor de basisscholen die verder weg liggen van de bso, zet Junis Kinderopvang eigen (fiets)busjes in en/of heeft Junis Kinderopvang afspraken gemaakt met een taxibedrijf. Junis Kinderopvang informeert het taxibedrijf over de op te halen kinderen. Met de scholen zijn afspraken gemaakt over de opstappunten bij de school.
Het is belangrijk dat de leerkracht van je kind ervan op de hoogte is op welke manier jouw kind naar de bso gaat. Samen zorgen we er dan voor dat alle kinderen veilig aankomen bij de buitenschoolse opvang.

Kom je er niet uit?

Laten we het samen uitvogelen